Her publiserer jeg diverse personlige kommentarer om litt av hvert. Oppdatering og slettinger kan skje
når som helst.
Vennlig hilsen. Jan Hansen, ansvarlig redaktør. (Medlem av Norsk Journalistlag/frilans).


NÅR STATSRÅDER MÅ GÅ!
Publisert 12.4.2024

Igjen har regjeringen Støre fått oppleve at nok en politiker har måttet forlate sin post grunnet forhold som er uforenlig med å være statsråd. Det hevdes bestemt fra Universitetet i Tromsø at den avgåtte statsråd Kjerkol, har fusket i sin avhandling. Kjerkol fastholder igjen at hun ikke har plagiert noen. Hun uttrykker at det er «vondt å ikke bli trodd». Det er hun ikke alene om som har fått oppleve. Listen i Norge er langt som et vondt år. Statsminister Støre hadde uansett intet annet valg enn å be henne forlate statsrådstillingen som hun innehadde som helseminister. Det må kunne kreves at den som avgir en doktorgrad, ikke på noen måte har plagiert andres arbeid. Dette gjelder også både redaktører og journalister.

Jan HansenDET ER IKKE FORBUDT Å SKIFTE MENING

Publisert 6.4.2024

Noen er så til de grader partitro at de raser mot enhver som stiller helt legitime spørsmål om partiet de tilhører, politikken som føres, partileder og øvrig ledelse. Dagens statsminister ble av et partitro medlem kalt «en stor statsmann». Den som reiste kritikk og innsigelser fikk så hatten passet. Men så en dag ble ikke politikken til det aktuelle partiet slik det partitro medlemmet hadde forventet. Da var plutselig ikke lederen lenger «en stor statsmann», derimot en «sviker» og «en udyktig leder. Det er altså greit å hoppe i strupen på andre som reiser legitim kritikk, men når de selv gjør det, ja da er alt i orden. Men så er det jo også lov for enhver å skifte mening da – eller?

Jan Hansen


FOKUS PÅ NORSK BARNEVERN
Publisert 5.4.2024

Les saken her: https://sfm.no/barnevernets-sanselose-anklager-mot-mange-foreldre/


FØR LØNNS-OG PENSJONSOPPGJØRET 2024
Publisert 4.4.2024

Vi vet alle at dagens statsminister fra Arbeiderpartiet er en meget velstående person med ordinært bosted på beste vestkant i Oslo. Men uansett hans private være eller ikke være. Da han som politiker gikk ut og lovet høyt og tydelig at «nå er det vanlige folks tur», så holdt både han og regjeringen sitt løfte den gangen. Men NHO med en god del enormt grådige medlemmer, slike med bl.a. stor privat villa, stor sommerhytte ved havet, gjerne med en yacht som overvintrer i Frognerkilen på vinteren, stor vinterhytte på fjellet hvor man må ha den aller største SUV for å komme dit, dyre drikkevaner til mange tusen kroner, dyre utenlandsreiser, dyre restaurantbesøk og gjerne indrefille eller gås to ganger i uken, begynte straks etter at oppgjøret var ferdig å skru opp prisene på sine varer og tjenester. De måtte ikke få sine høye levevaner forringet for enhver pris.

Gjengen i Norges Bank fulgte opp med å fortsette sin panikkartede og helt vanvittige økning på styringsrenten. Som om ikke det var nok, så føk også strøm- og drivstoffprisene til himmels, og bankene fulgte etter med å øke renter på boliglån. De som tjente mye penger fra før, fikk enda mer i sine allerede feite lommebøker. Men en dag kan høy levestandard ta slutt. Ingen penger i lommeboken hos «vanlige folk», intet varesalg eller kjøp av tjenester. I stedet vil grensehandelen med nabolandet øke enda mer. Prøv å få dette inn i det som sitter ovenfor skuldrene. Dette handler om ren misunnelse? Nei – så absolutt ikke. Det handler derimot om å bruke sunn fornuft og la grådighet gi vike for en gangs skyld. Kom med et skikkelig lønns- og pensjonsoppgjør i mai. Hold prisene i ro, senk lånerentene, og både handel og valuta vil ta seg opp igjen selv om det kan ta litt tid. Det er ikke forbudt å lytte til «vanlige folk» som har vært ute flere vinternetter før gjennom mange år.

Jan Hansen


Hva bør vi egentlig bekymre oss for?
Publisert 2.4.2024

Man skulle nesten tro at det aldri før har snødd i hverken april, mai eller så sent som i juni måned. Det har det faktisk, og det har skjedd mange ganger tidligere. Dette kan bl.a. sjekkes på www.yr.no «historiske værdata» for dem som gidder å undersøke fakta. Hvor mange ganger har ikke dommedags-profeter skreket om en snarlig undergang av jorden. De som virkelig kan få fortgang i jordens undergang, er stein gale makthavere og diktatorer som liker å true fredelige nasjoner og mennesker med atomvåpen og raketter, ofte med hjelp av konfliktskapende og sensasjonslystne medier og skruppeløse lakeier. De er slike elementer man egentlig bør være langt mer bekymret for.

Nå må hele verdens ledere våkne opp og igangsette et seriøst arbeid for fred og sameksistens. Dette gjelder særlig de som tilhører ulike religiøse organisasjoner og menigheter. Her må ingen unntas eller fritas for ansvar.

Jan Hansen