Førerløse biler – en tåpelig oppfinnelse!

Bergen 5.7.2016

Av Terje Haugom
Illus.foto: Colourbox

Kjøreglede er en hellig ting man ikke skal tukle med! For mange mennesker betyr det å kjøre bil noe langt mer enn bare å transportere seg selv og andre fra A til B! Ofte er bilen et personlig valg. Ikke nødvendigvis for at andre mennesker skal synes din bil er spesiell, men fordi nettopp den bilen har den stilen, finishen og det utstyret som du har glede og nytte av.

Det går kaldt nedover ryggen min, når man hører at den og den bilfabrikken tenker å lansere førerløse biler! Nei, der går toleransegrensen min for tåpelige oppfinnelser! Never ever! Aldri i livet skal noen få prakke på meg noe så dumt! Da kan man like godt ta buss eller bane – noe jeg ellers bare gjør, dersom bilen er på verksted.

Det å ta kjøregleden fra en dreven sjåfør, som siden 1968 aldri har rotet seg borti ulykker av noe slag, vil være som å ta bort selve livsgleden, – den kjæreste hobbyen man har! Hvorfor må forskerne og elektronikk-freakerne drive med å utvikle slikt tulliball, som ingen har bruk for? «Det skal bidra til tryggere trafikk», sies det. Og de som sier det, kan ta buss resten av livet! Vi som elsker å kjøre bil – på forsvarlig vis -, klarer på utmerket vis å opprettholde sikkerheten på veiene uten elektronisk fjas! Det er alle de som tror de er konge på veien, som er farlige! De som tror de har det så travelt, at alle andre bare skal vike! Aggressive bilister bør selge bilen, og reise kollektivt!

Nei, måtte førerløse biler aldri vise seg på veiene! Ta f.eks. en stor amerikansk el-bil, som er veldig populær hos dem som satser på høye forbrukslån: En av disse bilistene koblet inn autopiloten på bilen, og la seg til å sove. Da bilen – som gikk av seg selv – med sovende bilfører – ble forbikjørt av en varebil, smalt det! Nei, aldri skal noe slikt upålitelig elektronisk tøys få erstatte ekte, gode og trygge bilisters herredømme over våre kjære biler! Dem vil vi styre selv!