Hater partiet Høyre alle pensjonister?

Bergen 16.8.2016
Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Colourbox

Jeg sikter til Høyres brutte løfte (av mange flere) om at regjeringen skulle øke minstepensjonen med 4000 kroner. Det ble lovet i vår.

Det er fristende å snu litt på setningen til – «Høyre hater alle pensjonister»! For egentlig er det mer en konstatering enn et spørsmål. Jeg har en viss tro på at hvis FrP hadde stått fritt eller hadde vært det dominerende partiet i regjeringen, ville behandlingen av de eldre vært en helt annen. Tror jeg. Men så lenge FrP er en slags marionett-parti for Høyre – eller rettere sagt – FrP er i lommen på Høyre – så er det Høyres politikk som gjelder.

Høyre løy igjen

Jeg sikter til Høyres brutte løfte (av mange flere) om at regjeringen skulle øke minstepensjonen med 4000 kroner. Det ble lovet i vår. Det viser seg altså nå at det ikke gjelder enslige minstepensjonister med offentlig tjenestepensjon. Det turde de altså ikke å si i vår. Nå skal det selvsagt – som så mye annet – bortforklares. M.a.o. løy de i vår! Nå kan vi vel være temmelig sikker på at hvis regjeringsmedlemmer – fortrinnsvis i Høyre – blir spurt om hvorfor de lar enda en dyp urettferdighet bli gjennomført, så får vi selvfølgelig det løgnaktige svaret at der ikke er midler! Da kan vi selvsagt spørre hvor de tar midlene fra når regjeringen rundhåndet deler ut millioner som blir til milliarder til såkalt bistand omtrent verden rundt – og endatil øker det?

«Finner» de plutselig noen millioner og milliarder som en eller annen har slengt fra seg et eller annet sted i Stortingsbygningen? Kanskje der er et hemmelig rom for penger reservert til gaver til utenlandske regimer og prosjekter? Eller der er et rom for reserverte midler til Norges vanvittige innvandring? Venstre’s Grande uttalte jo for en tid siden noe slikt som at pensjonistene ikke burde få tillegg, eller det de egentlig hadde krav på – siden innvandringen kostet landet så mye!! Det er vel den mest uttalelsen vi har hørt fra noen toppolitiker de siste par årene. Og KrF ville øke lysregningene for slik å få enda mer til innvandring!! Slike politikere har ikke noe som helst på Stortinget å gjøre. De kan med rette kalles svindlere og løgnere, og langt fra folkevalgte!  Nå er for øvrig de nevnte partiene (pluss SV) under sperregrensen,- la dem bli der!

Gammel tarvelig Høyrepolitikk

Etter Bergens Tidendes nylige famøse leder «Grå makt» –  hvor avisen rakket med på og løy om pensjonistene på groveste vis, ser det ut til at dette kan ha forsterket hetsen mot pensjonistene – de skal bare dyttes i bakgrunnen. Kort sagt: De som har minst får enda mindre, mens Høyre sørger for å gi mer til dem som har mer enn nok i form av skattelettelser. Det er gammel velkjent tarvelig Høyrepolitikk gjennom generasjoner. Det er en del av det partiet kaller verdikonservatisme! En stor del av de pensjonistene som stemmer Høyre har nok gjennom livet som egne arbeidsgivere, klart å legge til side mer enn nok til å klare seg for i alderdommen – neppe alltid på like ærlig vis! Her er nok adskillig «svart økonomi» for å gjøre sin alderdom trygg og rikelig.

Og det kan være på sin plass å minne om at norske pensjonister ligger under den inntektsnormen som EU regner som fattigdomsgrensen. De påvirker ikke EU-partiet Høyre.  Men Høyre lytter til OECD når de falskt påstår at norske pensjonister kan frarøves 17,5 % av sin opparbeidete pensjon. Det passer nemlig Høyre og visse partiers politikk svært godt! Jeg ønsker ikke en regjering Støre neste år, men fri og bevare meg for flere år med de blåblå, med klassepartiet Høyre i spissen!