Hoksrud svikter så det holder

Publisert 11.1.2019
Foto: Colourbox

Mat og landbruksminister Bård Hoksrud har til de grader vist seg å være en udugelig verner om norsk landbruk. Det var forstemmende å høre mat og landbruksministeren forsvare regjeringens begrunnelse for å ikke etterkomme stortingets vedtok om felling av ulv.

Hoksrud skrytte av at det aldri har blitt felt flere ulv i Norge tidligere enn nå. Hvorpå han, vanen tro, anklaget Senterpartiet for at de ikke felte flere ulver da de selv satt i regjering. Nei, for da var det balanse i bestanden. Det er etter 2015 at ulvebestanden har eskalert. Og som kjent så har Norge hatt en regjering som ikke vil følge stortingets vedtak i denne betente rovdyr saken. Så heretter kan ulvebestanden vokse seg så stor den bare vil.

Jeg hadde håpet at dagens mat- og landbruksminister viste større bekymring for utviklingen av ulv plagen for de matprodusenter som han er satt til å ha det øverste politiske ansvaret for. Her svikter han så det holder. Det som bør bekymre Hoksrud og alle andre ulv – forkjempere, er at den dagen det ikke finnes mer sau igjen. Saue-produsentene har gitt opp.

Ulvestammen vokser, og frk. Martinsen gleder seg. Det bør vel være allment kjent at både dyr og mennesker trenger føde for å overleve. Ulven er intet unntak, så da må den uvegerlig finne andre dyr å stille sulten på. Rådyr, dådyr. hjort, rein og elg. Er det en slik utvikling landbruksministeren bifaller. I så fall ønsker jeg ham lykke til.

Per H. Midtgaard