Luften trenger å bli renset i et elendig politisk klima!

Halden 14.7.2016

Av Thorbjørn Andersen
Arkivfoto: JH Media

Spesialrådgiver i NHO – Baard Meidell Johannesen – skrev følgende for noen år tilbake: ”Man skal lytte når politikere snakker. Det kan være underholdende. Men av og til kan det være greit med facts i tillegg.” (Nettavisen, NA24, 31.3.2011.).

Faktaopplysninger har vært mangelvare i årevis, og er blitt erstattet med saker av mange slag (les: svada) som ofte er hinsides all sunn fornuft. Resultat: Synkende respekt og tiltro til politikere. Jeg tror mangel av fakta kan være en grunn til økende likegyldighet, og rett og slett apati. Det er en direkte urovekkende utvikling – som må erstattes med sunn fornuft.

Folkeopplysning omkring den lenge omtalte formynderstat, som nå har utviklet seg videre til et elitært, sosialistisk system (uansett politisk farge på galskapen) er derfor fortsatt absolutt nødvendig. Dette bør i sin tur få frem flere borgere som innser behovet for den nødvendige opprydding som må til innenfor tidens politiske, overadministrerte system som befolkningen i årevis er blitt manipulert inn i.  Ja – et norsk politisk parti, med utgangspunkt i Grunnloven – har alt for lenge glimret med sitt fravær. (Man må beundre et tålmodig folk, som merkelig nok har unnlatt å gå ”bananas” etter all utført galskap).

Tidsaktuelle, nødvendige og kamuflerte omstillings- og reformforslag må til! Når får vi se slike nødvendigheter i den offentlige debatt? Etter sommerferien? Problemet for amatørskribenter. som skriver i klartekst – er å få spalteplass for avsløringer, som er skrevet – nettopp i slike ordelag. Det tror jeg mange andre også har erfart. Noen modige redaktører, som har åpnet sine spalter, kan det riktig nok vises til. Men det skulle vært flere! Derfor har jeg etter hvert fått mindre og mindre sans for skvettene redaktører.