Når hjelperne blir dødelige fiender!

Halden 18.7.2016

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ/Senior)
Illus.foto: Colourbox

Nok engang ble Frankrike rammet av hensynsløs terror, og nok engang utført av en radikalisert ung mann som soknet til islam, som mange millioner muslimer i verden fortsatt hevder er «fredens religion».

I dag står flere muslimer fram og sier klart og tydelig at islam ikke er fredelig religion, ikke slik som stadig hevdes fra Imamer, myndigheter, politikere og statsledere rundt om i den muslimske verden, men som ofte forer medier med ren dessinformasjon.

Uforståelige drap på eget folk

Hvem husker ikke forfatteren Harper Lee, han som også fikk Pulitzer-prisen for boken «Drep ikke en sangfugl». Mye av innholdet i hans bok er faktisk tidløst. Harper Lee stilte også et særdeles viktig spørsmål i den verdensomtalte boken, hvor han bl.a. også siktet til rasisme som fortsatt eksisterer i mange land rundt om i verden, på tvers av nasjonale, religiøse og politiske grenser – også i Norge – bare så det og er nevnt.

«Hvis det bare finnes én type folk, hvorfor kan de ikke komme ut av det med hverandre? Hvis de er like, alle sammen, hvorfor skal de absolutt gå inn for å forakte hverandre?».

Jeg tar Harper Lee sitt spørsmål videre til dem som sokner til islam. Man hevder også der i gården at «det finnes bare en Gud». Muslimer hevder også at «innfor Gud er alle mennesker like». Men dette kan da ikke være sant når man omtrent daglig får både se, lese og høre om muslimer som har drept hverandre i bl.a. Pakistan, Irak, Iran, Afghanistan, Libanon, Libya, Egypt, Syria, m.fl.

Her er et ferskt eksempel fra Pakistan, «æresmord» på sin egen søster:

https://www.nrk.no/urix/pakistansk-facebook-kjendis-kvalt-av-sin-egen-bror-1.13046096

Terror som takk

Som om ikke det er nok, går i tillegg islamister (muslimer) til brutale og hensynsløse angrep på fredelige «sangfugler» i Europa som takk for hjelpen de får. Det må jo være noe fundamentalt galt med mennesker som dreper sine hjelpere. Hundretusener er plukket opp fra Middelhavet av hjelpere fra hele Europa, de aller fleste av dem muslimer, som hevder at de alle er på flukt fra krig, nød og annen elendighet.

Mange av dem er senere blitt avslørt som kriminelle, terrorister og menneskesmuglere som tjener fett på andres nød. Altså finner man rene økonomiske flyktninger blant de ekte flyktningene, mennesker som misbruker situasjoner som eksempelvis den pågående borgerkrigen i Syria, hvor hele 9 ulike muslimske grupperinger sloss mot hverandre. Vesten og resten av verdens «toneangivende» medier må ikke lenger lukke øynene for slike fakta.

Naiviteten har nådd grensen

De helt sansløse og særdeles grusomme drapene som ble utført i Nice i Frankrike, med en 20 tonn tung lastebil, begått av en tydelig radikalisert muslim, som selv hadde kone og barn, viser hvor farlige enkelte kan bli når de kommer i kontakt med ekstreme radikale krefter. At mange lands politikere og myndigheter nå trapper opp kampen mot radikalisering, er ikke annet enn å forvente.

Naiviteten og blåøydheten til ganske mange av våre egne folkevalgte må ikke få fortsette.
Enhver norsk politiker, uavhengig av parti, har et personlig ansvar, ikke minst en plikt til å gi enhver i Norge klar beskjed om at radikalisering på ingen måte vil bli tolerert. De som prøver seg må raskest mulig bringes i lukket forvaring. Folkevalgte som av ren feighet vegrer seg for å støtte slike tiltak, må ikke få sete på hverken Stortinget eller i Regjeringen.

Alle partier bør notere seg dette i forkant av det kommende valget til Stortinget, særlig de partiene som er for fri flyt av mennesker i Europa. Den fredelige tiden vår kan snart være over. Da kan det bli for sent å få gjort noe med fredelige midler. Ha også det nylige kuppforsøket i Tyrkia i minne. Det kan også skje andre steder hvor det finnes radikale krefter på begge sider av gjerdet. Hvordan «terroreksperten» Lars Gule stiller seg til dette, kan man jo bare gjette seg til.