NKMR med nytt symposium i Göteborg

Halden/Göteborg. Publisert 23.8.2016
Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Foto: Wikimedia.org

Organisasjonens kamp handler fortsatt om bedre menneskerettigheter for borgere og andre bosatte i de nordiske land.

NKMR (Nordiske komiteen for Menneskelige Rettigheter), avholder et nytt symposium i Göteborg den 24. september 2016 med oppstart kl. 09:00. Dette har vært en årlig foreteelse siden mer enn 10 år tilbake i tid. Symposiet avholdes på Scandic Crown Hotell som ligger knapt 200 meter fra Göteborg Sentralstasjon.

Organisasjonen NMKR ble stiftet på Christiansborg i Danmark den 30.11.1996 og fyller altså 20 år i slutten av dette året. NKMRs styre består av flere medlemmer fra de nordiske land. Ordfører er fortsatt kvinnen som er svensk statsborger men født på Jamaica, Ruby Harrold-Claesson. Som utdannet jurist (i Sverige), har hun så godt som gjennom hele sin yrkeskarriere vært engasjer i spørsmål som knytter seg til barn og familiers rett i samfunnet, et engasjement som også har irritert svenske domstoler paradoksalt nok.

Organisasjonen har gjennom alle de år den har eksistert, fått gjennomslag, bl.a. i ECHR i Strasbourg, for en rekke saker som omhandler klare brudd på menneskerettigheter. Barnevernet i de nordiske land har særlig vært under NKMR sin oppsikt, men ikke uten solid grunn. Symposiet den 24. september 2016 er åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer.

Nærmere informasjon kan fås på NKMR sin hjemmeside. www.nkmr.org.