Dette er Norges Campingfavoritt i 2016

Oslo. Publisert 23.8.2016
Tekst: Gule sider
Foto: Laftetunet Camping

Dokka Camping (Laftetunet Hytte og fritidssenter) kan stolt kalle seg «Norges Campingfavoritt».

–Først og fremst vil jeg starte med å gratulere Dokka Camping. Det ble beinhard konkurranse under årets kåring, og helt på tampen var det kun noen få stemmer som skilte første og andreplassen fra hverandre. Vi har fulgt tett med, og jeg må innrømme at det var spennende helt til siste slutt, forteller Erik Neergaard, markedssjef i Gule Sider som står bak kåringen.

Målet med konkurransen er å rette fokus mot det lokale næringslivet som ofte er svært viktig for små lokalsamfunn. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at Norge har blitt en populær feriedestinasjon for både utenlandske turister og nordmenn. Det er andre året på rad at Gule Sider arrangerer kåringen, og engasjementet har vært stort.

I år ble 632 campingplasser nominert til kåringen, og det kom inn totalt 20414 stemmer. Dokka Camping fikk 17,5 prosent av disse.

Nervepirrende avslutning

–Dette er artig. Vi er glade for at så mange har stemt på oss, spesielt med tanke på at det finnes så mange fine campingperler i Norge, sier Kristian Roen som eier Dokka Camping. Han innrømmer at den siste natten før stemmeslusene stengte var nervepirrende.

–Det var ikke mange stemmer som skilte oss fra Olderelv Camping, og på et tidspunkt var de farlig nær å slå oss på målstreken. Heldigvis gikk det vår vei!

Dokka Camping holder til i naturskjønne omgivelser på Dokka i Oppland fylke. På sommerstid tilbyr campingplassen en rekke aktiviteter som sandvolley, tennis, minigolf, fiske, lek og bading. På vinterstid er det kun en kort biltur til ulike aktiviteter i fjellet.

–Dette er en utrolig flott plass med mange aktiviteter hele året, og med et kjempeflott vertskap, skriver en av stemmegiverne.

Dette er de 20 campingplassene med flest stemmer

 1. Laftetunet Hytte og Fritidssenter, Dokka Camping (Dokka)
 2. Olderelv Camping (Skibotn)
 3. Fagernes Camping (Fagernes)
 4. Dønfoss Camping (Skjåk)
 5. Tornes Fjordcamping (Tornes i Romsdal)
 6. Vegset Camping (Snåsa)
 7. Aurdal Fjordcamping og hytter (Aurdal)
 8. Hauganfjæra Camping (Frosta)
 9. Føllingstua Camping (Steinkjer)
 10. Krøderen Camping (Krøderen)
 11. Aglen Camping AS (Fosslandsosen)
 12. Surnadal Camping Brekkøya (Surnadal)
 13. Koa Camping (Inderøy)
 14. Moskenes Camping (Lofoten)
 15. Kvam Motell og Camping (Steinkjer)
 16. Omlidstranda Camping (Nevlunghamn)
 17. Hekshusstranda Camping AS (Kapp)
 18. Leka Motell og Camping (Leka)
 19. Midnattsol Camping AS (Bleik)
 20. Storsjøsenteret Åkrestrømmen AS (Rendalen)