Regjeringens feighet

Oslo 25.7.2016

Av Hans Bauge
Foto: Thomas Haugsveen
Statsministerens kontor

Erna Solberg uttrykte for en stund siden at Russland ikke er aggressive.
16 juni sendte jeg ett brev til statsministerens kontor med tittelen, «fare for verdensfreden». Dette brevet handlet om NATO, om denne forsvarsalliansen hadde gått ut på dato. I dette brevet stilte jeg en del spørsmål som ikke i det hele tatt er besvart. I stedet fikk jeg ett svar som ikke ligner hverken fugl eller fisk. Man kan ikke gi svar om at de har forstått mine meninger og intet annet. Etter forvaltningslovens § 11, skal ett brev besvares innen rimelig tid og må det brukes litt lenger tid på ett svar, skal ett foreløpig svar sendes og det skal etter forvaltningsloven inneholde når man kan påregne svar.

I ett demokrati skal folket få en mulighet til å komme med en mening om NATO ved en folkeavstemning om nei eller ja til videre medlemskap i NATO. Erna Solberg uttrykte for en stund siden at Russland ikke er aggressive. Dette gir grunnlag for utmelding av NATO for Norge. Norge har en trussel mot landet, som resten av Europa. Denne trusselen kommer ikke fra Russland, men IS. Nå vil Norge sende soldater og utstyr til Syria, for å kjempe mot terroristene der. Hvordan kan Norge gjøre noe, under ledelse fra USA, når disse ikke så langt har gjort så mye.

Da Russland var der, var dette av 2 grunner å få til ett stabilt Syria og slå ut IS og andre terrororganisasjoner og vise sitt arsenal, for å markere at det ikke er så sundt å foreta noen angrep mot Russland. Så kom kritikken at Russland hadde drept ca. 30 sivile. Det er alltid helt umulig å unngå helt tap av sivile i en slik operasjon. Hva så med alle de tusentalls sivile som USA er skyld i ved de operasjonene USA har deltatt i de siste 20 årene?

Til og med Norge har flere sivile på samvittigheten i de operasjonene som Norge har deltatt i enn de sivile som Russland ble beskyldt for. Jeg har selv uttrykt at NATO burde mobilisere å samarbeide med Russland mot IS. Det eneste Natolandet USA gjorde var altså å kritisere Russland. Natolandet Tyrkia drev krig mot kurderne som sloss effektivt mot IS. Dette alene ødela veldig mye av krigen mot terror.

Statsministeren leder en regjering som så totalt mangler gangsyn. Denne regjering har heller ikke i det hele tatt kjennskap til historien, og med dette er regjeringen redd for å snakke med en som har kjennskap til historie, og også har funnet ut sannheten om fredsprisvinneren Barack Obama. Denne mannen har stelt i stand mer djevelskap enn det hans forgjengere gjorde. Jeg forstår at regjeringen ikke vil svare på mitt brev av 16. juni, selv om forvaltningsloven gir regjeringen plikt til å svare. Jeg kan bare tolke dette som at Norge er ledet av en gjeng feiginger, som lar statsledere fra andre nasjoner lede Norges regjering. Dette i seg selv er ett brudd på den Norske Grunnlov § 1.