Vi har snart bommet igjen hele kongeriket!

Oslo 12.8.2016
Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Foto: Wikimedia/Allasdair McLellan

Hvem tørr stoppe denne utviklingen? Med FrP og Høyre har vi fått enda flere statlige tiggere oppe i luften. Der henger de og glor ned på alle som åpenbart bare godtar slik ekstra veiskatt.

Norge har vel aldri noen gang vært så lutfattig dersom skal vi tro mange av våre folkevalgte. Men hva skjer egentlig i steinrøysa med alle vakre fjorder og høye fjell med hvit snø på toppene? En kan jo også lure på om vi heller ikke ønsker flere ”betalende turister” til Norge. Tilreisende fra mange land rister bare på hodet i det de krysser vår riksgrense i syd.

Løgnhistoriene gjentar seg

Pengegriskheten som råder i Norge fra både våre politikere og myndigheters side, er mildt sagt skremmende. Norge unner ikke lenger sine egne borgere noe som helst. Ikke uten at det kreves en eller annen form for motytelse, eksempelvis ekstra skatt eller avgift for selv den aller minste form for service og tjenester. Vi har altså ikke råd til noe som helst. Derimot har vi god råd til å betale for bl.a. fredsmekling i fjernere himmelstrøk, ofte organisert av tidligere udugelige og avdankete politikere, med et godt innarbeidet kameratskap både i inn- og utland.

Nordmenn flest betaler dyre bensinavgifter, dieselavgifter, årsavgifter og høye bilforsikringer samt piggdekkavgifter i flere byer. Prisene på kollektivtrafikken har også økt markant med årene. Så kommer bom-avgiftene i tillegg osv. osv. På bildet i headingen sees Puddefjordsbroen i Bergen, åpnet i 1956 og siden utvidet. Broen var en av de første bommer på offentlig vei i Norge, og åpnet samtidig med Eidsvågstunellen i samme by.

Bomvi-avgiften stiger for hvert år. Hvert fjerde år hagler det også løfter om nye og bedre tider. Ja – det er sikkert at historiene gjentar seg, i alle fall de evinnelige løgnene fra våre barnepassere i Regjeringen og på Løvebakken.

Fortsetter i samme spor?

Vi kan meget trygt snakke om avgiftskåte og udugelige politikere, slike som ikke våger å gjøre noe med saker og ting etter at deres egen makt er sikret. Politikerne er våre tjenere – ikke omvendt. Det kommer snart et nytt stortingsvalg.

Skal de samme som nå styrer få lov til å fortsette, eller skal de gamle som var ta over igjen, men likevel få fortsette i samme spor med stadig økte avgifter?  Bomstasjoner er faktisk også et hinder for fri ferdsel og flyt over både riks-, fylkes- og kommunegrenser. Det kan ikke kalles fri ferdsel når du må betale for å kunne fortsette på en veistrekning, en du allerede har forhåndsbetalt avgift for, en årlig foreteelse og gjentakelse. Bompenger må da være i strid med EU og EØS avtaler. Og så atter engang. Hvor er NAF, Norges Automobilforbund, og hva har de fått til i denne saken?