TV2 og NRK godtar bare venstre-orienterte «eksperter»?

Bergen 18.7.2016

Av Wilfred Høsteland
Foto: Wikipedia

NRK og TV2 kjenner tydeligvis et svært så sparsomt utvalg med såkalte eksperter på terror.

Samfunnsmagasinet (sfm.no) ber herved redaksjonene i både TV2 og NRK om å spare oss for «forskeren» Lars Gule! Begge liker – kanskje i særdeleshet NRK – å opptre kontroversielt og provoserende. Det er jo nærmest blitt en tradisjon der i gården.

Jeg sikter til når begge de nevnte mediene skal ha kommentarer fra såkalte eksperter.  For hvem blir intervjuet etter den ene terrorhandlingen etter den andre?  Jo, – Lars Gule. Mannen som for en del år siden ble tatt i Israel med terrorist-effekter i bagasjen. Dette må vi ikke glemme – vi har ikke lov å glemme det! Sist var det TV2 som kontaktet Lars Gule etter den siste terroraksjonen i Nice

For det første trenger vi ikke «ekspert-uttalelser» fra noen som helst etter en terrorhandling.  Og for det andre finnes der mer nøytrale og kunnskapsrike personer her i landet enn Lars Gule. Hans forskertittel gjør ikke denne mannen til noen ekspert – og ikke en nøytral ekspert.  Men at han er ekspert på terror hvis han selv skulle gjennomfør noe slikt, er vel hevet over enhver tvil. Paradoksalt nok får slike mennesker uansett toppjobber med topptitler i Norge.

Så NRK og TV2: Hvis dere på død og liv skal ha kommentarer fra «eksperter» etter enhver terroraksjon, så er det ikke noe som heter «Den norske eksperten» – men «de norske ekspertene».  Der finnes nemlig flere av dem som har en viss kompetanse for å utale seg, uten at man for øvrig behøver å titulere dem som eksperter.

Men våre medier har jo en nærmest tendensiøs tradisjon om å kalle inn venstreorienterte kommentatorer i nær sagt enhver situasjon – på samme måte som de alltid har sendt jødefiendtlige kommentatorer til Midtøsten! Det blir omtrent som å kalle inn en pyroman som ekspert etter en brannkatastrofe. Vi kjenner lusa på gangen etter hvert!