Undermåls vedtak må oppheves omgående!

Bergen. Publisert  23.8.2016
Av Terje Haugom
Illus.foto: Colourbox.

Diesel er bra likevel! Ekspertene har nå slått fast, at svevestøvet i byene på stille, kalde dager faktisk i all vesentlig grad skyldes vedfyring i gamle ovner, kombinert med dårlig fyringskunnskap!

Det er i tillegg bevist at bensindrevne biler forurenser mer enn dieselbiler. NoX fra diesel er et storbyfenomen, og påvirker ikke atmosfæren i det hele tatt. Nyere dieselmotorer er faktisk vesentlig mer miljøvennlig enn for få tiår siden. Og det har undertegnede visst hele tiden.

Så nå er det da på høy tid å slutte med hysteriet rundt disse «fæle dieselbilene», og ditto hysteriske kommunepolitikere som har vedtatt vanvittige bompengesatser overfor dieselbilister som bruker bilen sin på stille, kalde dager. Slike undermåls vedtak må oppheves omgående!

Og folk med dieselbil må bare få kose seg med kjøretøyet sitt så mye de lyster! I samme åndedrag tar jeg med, at nå må piskadausen Siv Jensen sette ned literprisen på skikkelig drivstoff med minst 2 – 3 kroner! I USA koster bensin og diesel ca. 1/3 av hva nordmenn må ut med! Urettferdighet finnes ikke i vårt kjære demokrati!