Hvorfor er barnevernet så redd for sannheten?

Halden. Publisert 25.10.2016
Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Illus.foto: Olav Martinussen

Vi har fått vite at barnevernet også omtaler sfm.no som konspiratorisk, og at vi er med på å spre nyheter og omtaler om dem som er helt virkelighetsfjerne. Vi fnyser av slike vanvittige og latterlige påstander.

La meg først begynne med å fortelle kort om bildet i headingen. Det stammer fra Bergen, artikkelforfatters gamle fødeby. I dette hjørnehuset holdt en gang i tiden den såkalte Barnevernsnemnda i Bergen kommune til. Her satt flere ”barnevernere” på 1950 – 1970 tallet og skrev den ene ville røverhistorien etter den andre, løgnhistorier som siden ble avslørt også gjennom offentlig granskning. Det var flere eventyrfortellere og skjebnen til mange av ofrene deres ble ganske dramatisk for resten av deres liv.

Retten til å publisere fakta

Bergen kommune var, og er fortsatt ikke alene om å ha et barnevern med ansatte med en særdeles farlig fantasi. Mytomaner kalles slike mennesker eller lystløgnere. Så langt har barnevernet, ikke en gang på et generelt grunnlag, våget å ta kontakt med redaksjonen i sfm.no, med det for øye og også komme vår flengende kritikk i møte. Det må jo da bety at den som tier den samtykker.

La det stå fullstendig klart at sfm.no også har som oppgave å presentere fakta om hva som foregår i det norske samfunnet, ikke minst omtale de lugubre arbeidsmetodene som barnevernet i Norge bruker, for bl.a. å skaffe seg nye oppdrag og stadig flere nye stillinger. Og med statsråder som eksempelvis eks. Thorkildsen fra SV og Horne fra FrP, to statsråder som også begikk ”justismord” mot tidligere barnevernsofre, så forteller det ikke så rent lite om byråkratisk og politisk råttenskap bak i kulissene.

Samfunnet har også krav på å få kunnskap om offentlig skitten aktivitet. Vi henviser til pressens ”vær varsom-plakat”, som gir oss full rett til å formidle fakta om overgrep fra både myndigheter og politikere, enten de nå liker det eller ikke. Det kan ikke sfm.no ta hensyn til.

ECHR har endelig våknet

Målet til barnevernkritikerne er å få etaten ”vingeklippet” så det merkes. Til tross for at mange voksne, barn og unge har tatt sine liv gjennom årene grunnet barnevernets terror, så har fortsatt ikke våre folkevalgte forstått – eller ha villet forstå hva som egentlig foregår, ikke før ECHR i Strassbourg begynte å risle med sablene. Det var ikke en dag for tidlig at også ECHR omsider forsto at det norske barnevernet, daglig bryter menneskerettigheter og at etaten begår kriminelle handlinger og bedriver ”menneskehandel”.