Dette er egoismens høyborg?

Av: Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox

Spørsmålstegnet burde kanskje erstattes med et utropstegn! I følge pressen 3.juni, får både Erna Solberg og hennes statsråder pluss stortingsrepresentantene et solid lønnshopp. Måtehold er jo som kjent ikke et aktuelt ord der i gården. Statsministerens lønn økes med drøye kr. 37.000 til 1,593,242 kroner. Statsrådene får nå kr. 1,264,040 og de øvrige representantene kr. 906,928!

Er det OECD som har regnet ut deres økonomiske behov – slik organisasjonen regnet ut at gifte og samboende pensjonister kunne fratrekkes 17,5% av sin opparbeidete pensjon før skatt ? Vi har ikke hørt et pip i forb. med revidert statsbudsjett heller når det gjelder pensjonistene. Heller ikke pensjonistorganisasjonene eller Pensjonistpatiet har åpnet munnen i den saken. Det har heller ikke noen av Stortingsrepresentantene. Det er forståelig ut fra at de selv har sikret seg overdådige lønninger og svært solide pensjoner. Da er det ikke så nøye med dem som har bygd opp landet og valgt dem inn i sine posisjoner!

Nå kommer nok våre såkalte folkevalgte på Løvebakken unnskylde seg med at det er Stortingets lønnskommisjon som har øket deres lønninger, og dermed kan de bare trekke på skuldrene og uttrykke sin uskyld. Vi kjenner det opplegget fra tidligere lønnsøkninger. Hvem var det som etablerte nevnte lønnskommisjon da? Oppsto den ved en eksplosjon – eller kanskje det var rikspolitikerne som opprettet den??!! Det nytter ikke å toe sine hender for våre «folkevalgte»!

Og når vi snakker om statlige lønninger så kan vi jo ta med – fra samme nyhetssendinger – at alle de åtte direktørene i det nye statlige veiselskapet får kr. 1,431,250 – mens administrerende direktør i samme selskapet får kr. 2,3 millioner – derav kr. 150,000 i bilgodtgjørelse! Mange flere statlige institusjoner kunne selvsagt ramses opp – men tallene ville ta altfor stor plass her!

Så sent som få uker før disse nye statlige lønnssatsene ble kjent, ble der igjen snakket om måtehold m.h.t. statlige lønninger! Nå har også de fleste i det private næringsliv fått sine forhandlete lønnsøkninger og andre fordeler. Nå spør jeg – ja vi forlanger nå – at pensjonistene får tilbakebetalt de frastjålne 17,5% av sine pensjoner. Har Staten råd til onkel-Skrue lønninger til de nevnte lønnsgrupper, har de forsyne meg også råd til å gi pensjonistene det de har krav og rett til i følge dagens skatteregler! Norge vasser fortsatt i penger – for noen! Så sett i gang – NÅ! Vi er lei av å vente på rettferdighet og på våre klare rettigheter.