En livsfarlig trend skapt av usosiale medier!

Av: Terje Haugom
Illus.foto: Colourbox

En ting er at alle jeg møter gatelangs, går med nesen nedi smart-telefonen sin, – unge som eldre! Noe helt annet er å observere med-bilister, taxi- og buss-sjåfører som sitter og glor ned mellom beina sine! Der har de selvsagt denne hersens glassplaten, som de bare må følge med på – døgnet rundt!

Den nye «guden» i en nærmest religiøs verdens-vekkelse, skapt av Google! En masse-suggesjon av fatale dimensjoner! Bak rattet er det lite å finne på duppeditten om frelse, men et dødsbudskap kan poppe opp – når som helst! Når bilen foran bråbremser!…

Hva har de på veien å gjøre i det hele tatt? Det er direkte u-sosialt å drive med slikt uvesentlig tull, når man er aktiv deltaker i det virkelige trafikkspillet! Faren for ulykker pga. uoppmerksomhet har steget til høyder som får Mount Everest til å minne om en pannekake! Takk og lov for bilens automatiske handsfree, og en god, gammel tastetelefon! (Som en telefon er ment å være – for samtaler, men ikke hvor som helst!)

UP – og andre i politi og Vegvesen -, gi skyhøye bøter, og inndra førerkort på flekken! Passasjerer på buss bør kunne anmelde bussjåfører som fikler med «guden» sin mens de kjører buss! Hvor er ansvarsplikt og ansvarsfølelse for andre mennesker blitt av?