Nei til flere asylsøkere fra Afrika

Oslo 5.8.2016
Av Kåre Eriksen. MOD

Etter å ha bodd flere år sammen med en norsk kvinne i Tromsø, drepte den afrikanske mannen, angivelig fra Kongo, kvinnen etter å ha blitt utvist fra Norge.

Når media i etterkant spør politiet i Tromsø om hvorfor mannen ikke er sendt ut, svarer det stedlige politiet at ”det er en annen etat i politiet som har ansvaret for slike saker”. Men politiet i Tromsø kjente også til at Kongo, hans angivelig hjemland, ikke ville ta i mot denne mannen.

Her får vi igjen ett nytt bevis for at det er for lett å slippe inn i Norge. Her er det Kongo som ikke vil ta i mot en som sier han kommer derfra. Slikt burde ha vært avklart før han slapp inn i Norge. Under de første nyhetene kom det også fram at mannen har vært utenom Norges grenser av og til, men har sluppet inn i Norge som om han var nordmann. Dette til tross for at vi norske må ta fram vårt pass når vi har vært utenfor Norge /Schengen.

Lærer vi ikke noe som helst her i landet? Høsten 2015 sendte Russland hundrevis av asylsøkere til Norge over grensepasseringen i Sør-Varanger. Når Norge våknet opp dvalen startet norske myndigheter å undersøke om menneskene som Putin sendte til oss, hadde grunnlag for å søke asyl i vårt land. ”En undersøkelse som burde ha vært gjort på russisk side av grensen”, som politimester Hætta i Finnmark sa i ettertid. Det viste seg nemlig at det ikke var så lett å returnere disse menneskene tilbake til Russland, selv om de manglet grunnlaget for å søke asyl i Norge.

Var ikke kongoleseren norsk, burde han overhodet ikke ha sluppet inn i Norge når han har tatt turer til utlandet.

Som takk for at han har fått dele bord og seng med den snille kvinnen i Tromsø, drepte han henne når han hadde fått endelig avslag på søknad om asyl. Da vet han at han får kost og losji betalt av den dumsnille norske staten i mange – mange år. Slik gjorde også tre asylsøkere på asylmottaket i Lærdal. En dag gikk de på bussen i Lærdal og drepte bussjåføren etter som de hadde fått vite at de skulle sendes ut av Norge dagen etter.

Med hensyn til drapsmannen i Tromsø kunne, det kanskje være en ide for utenriksminister Børge Brende å prøve å få Kongo til å byttet denne mannen mot Johswa Frensh. Den syke mannen som har sittet der i mange år og som risikerer å dø der.