1 av 3 opplever stress daglig

Publisert 13.4.2018

Tekst og foto: You.Gov Via Ritzau (Colourbox)

1 av 3 opplever stress hver eneste dag, og det er særlig de unge som opplever hverdagen som stressende, viser YouGovs årlige Food & Health-rapport.

YouGov har nettopp publisert den årlige Food & Health-rapporten, som har beskrevet nordiske forbrukeres holdning til mat, klima og helse i mer enn 10 år. Rapporten viser at 1 av 3 (31 %) opplever negativt stress minst én gang om dagen. Det gjør imidlertid langt fra nordmenn til det mest stressede folkeferdet i Norden.​

Langt flere forbrukere opplever stress på daglig basis hos våre svenske og finske naboer. I Sverige og Finland opplever 2 av 5 stress daglig. Bare danskene er mindre stresset. Her opplever kun 1 av 5 stress på daglig basis.

I alle fire land er det de yngre forbrukerne som er mest stresset. I Norge opplever 42 % av dem mellom 16 og 24 år daglig stress, mot 29 % i den øvrige befolkningen.

Flere kvinner enn menn opplever daglig stress i Norge – 38 % mot 25 % av mennene.​

Topp 5 av 15 svarmuligheter

Hvis forbrukerne kunne endre én ting i livet for å få bedre helse og velvære i hverdagen, sier 2 av 5 at de ville trent mer (dvs. løping, fitness/styrketrening eller yoga) eller drevet mer hverdagsmosjon (dvs. gå og sykle). Dette gjelder for alle de nordiske landene.

Les mer

Om Food & Health 2018

– En undersøkelse av nordiske forbrukeres syn på matvarer og helse YouGov har i mer enn 10 år fulgt nordiske forbrukeres holdning til mat, klima og helse. Målet med Food&Health er å få en bedre forståelse av forbrukernes kunnskaper og holdninger, og å spore endringer over tid.

Food&Health 2018 er basert på intervju med representativt utvalgte personer i alderen 16 til 64 år fra YouGov-panelet i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Ca. 500 intervjuer per land.