1. mai og solidaritet

Publisert 2.5.2018
Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Jan Hansen – sfm.no

Det er, eller det ble litt pussig å høre på både Raymond Johansen og Jonas Gahr Støre i sine 1. mai appeller. Begge snakket vekk de problemene som Oslo, og som hovedstad, har med tanke på kriminelle småbander som kan eskalere på en måte som gjør byen enda mer utrygg. Det er nå nesten like mange som flytter der fra som de som flytter inn.

Begge benekter at det finnes no-go-soner eller getthoer i Oslo. Dette ser vel de som bor i de nærområdene, og som ikke lengre trives å bo slik. Dette blir skremmende. Når får man slikt andre steder? Sikkert ikke så lenge til. Jeg ser for meg at Johansen bør ta et surt eple og en tur i frisk luft for å få klarnet hjernen litt. Det samme kan nok Støre, kanskje de begge sammen skulle tatt seg en tur på Galhøpiggen, for der er luften ren og fin, og tankene kunne samlet seg om ett mål og det er den uretten de skaper for folk flest.

Hva med pensjonsranet da Raymond og Jonas? Dere snakker så pent om ordet solidaritet, men glemmer pensjonsranet gang på gang? Kanskje pensjonistene snart havner i en slik pensjonist-getto? Det hadde vel dere likt når dere til slutt havner der selv? Eller det slipper dere vel?