Look to Norway!

Publisert 12.2.2021
Foto: Sfm.no

De fleste amerikanere aner ikke hvor Norge er på verdenskartet. Lille Norge skal bli det prektige landet som reddet klimaet på Jorden ved å kutte 50 – 55 % av klima-utslippene, bl.a. ved å tvinge folk – også på bygdene – til å bytte ut trofaste, driftssikre diesel- og bensinbiler med høyst tvilsomme, upålitelige batteribiler.

Musa som pisset i havet skal bli forbilde for alt og alle, med mangelfullt ladeopplegg langs absolutt alle Europa-, riks- og fylkesveier, ladestasjoner som svikter, nye batteribiler (som Audi E-Tron, Golf og Tesla m.fl.) som dør, ikke tar imot lading, funksjonsfeil på de store displayene, kortslutninger og eksplosjoner pga. bagateller, elendig batteri-kapasitet når kulden slår til, osv. Dette er det APs Jonas Gahr Støre og MDGs frontfigurer vil ha nordmenn med på – i løpet av meget få år! Bak vanlige biler ligger det tross alt ca. 130 års utvikling og historie! Elektrifiseringen av Norges bilpark er et gigantisk feilskjær! Der er nye, så å si utslippsfrie «fossilmotorer» og andre spennende og lovende framdrifts-motorer på gang, som vi må gi en god sjanse til å prøve seg over tid, før vi gaper over en generasjon nye biler som slett ikke tilfredsstiller vanlige folks behov for en bil som starter og går hvor og når man vil! Året rundt!

Hadde store land som Tyskland, Frankrike, Polen, Russland m.fl. gjort noe slikt, hadde det vært merkbart i det store bildet. Men der kjører folket – glad og fornøyd – med de bilene de har. Og man skal lete lenge for å oppdage en batteribil i trafikken der. De batteribilene vi har i Norge, er produsert for det norske markedet – utfra de politiske signaler bilfabrikkene har fått fra «fossilbil-haterne» i Norge. Og nordmenn biter på, lar seg overtale, – og denne vinteren er det mange som har angret på at de kvittet seg med den trofaste «gamlebilen». Nyhetsbildet forteller mange vitnesbyrd om det som her er beskrevet.

Senterpartiet, Demokratene, og FRP er eksempler på partier som vil bevare folkets valgfrihet mht. valg av bil, og som ikke vil ha høyere avgifter og drivstoffpriser. Partier som har innsett hvor ødeleggende og kostbart det vil bli, dersom klima-fanatikerne får bestemme. Ved valget til høsten må folk – på forhånd – sette seg inn i partienes program, og særlig hva de lover på dette meget interessante området. Gir vi stemmen vår til dem som lover en bedre verden, og et paradis på Jord – med frisk fjelluft i Oslo og Bergen sentrum, går vi sannsynligvis i fellen, og det blir kraftig ris til egen bak! Godt valg!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.