Strømnettet og kraften eies av folket!!

Publisert 18.12.2021
Foto: GP/Lillestrøm

Er du lei det evigvarende maset om strømregninga? Det er vi også, men vi veit at strømnettet og krafta eies av folket (Les GP sitt leserinnlegg her: https://www.rb.no/stromnettet-og-krafta…/o/5-43-1688058 ) og det som skjer nå er et stort svik mot folket.

Hvorfor settes prisene opp? Vi nådde nesten 6,- NOK pr. kWh her tidligere i desember og vi veit at det koster ca. 5 øre for å produsere den tilsvarende kWh de tok nesten 6 kroner for. Jo, grunnen til dette prishoppet er ene og alene fordi Regjeringsfolka er noen kynisk lystløgnere. Her er det nemlig masse penger og hente inn. Så Støre sine velvalgte ord for å lure folk i fella igjen var: «Nå er det vanlige folks tur» . Om du ikke allerede veit det Jonas Gahr Støre så går de fleste folk i Norge under denne kategorien, men nå fortsetter du bare der Erna Solberg slapp og man kan vel si du fyller hennes sko perfekt i å skape enda større skille bland det vanlige folk, ikke bare mellom de rike og de fattige.

Julen nærmer seg og det skal være en gledens tid for liten og for stor, men hvilken glede er det når alle lys er slukket og man sitter i mørket og håper på at foreldrene/besteforeldrene våre skal ha råd til å lage i stand den tradisjonelle julemiddagen som samler familien til latter og sang? Hvor man også kunne invitere de som ikke var like heldige som en selv… Nå er vi alle i samme båt; «MS Fattigmannskassa».

Ikke nok med at vi har Covid-19 løpende løpsk, hvor man skal ekskluderes fra livet, men nå skal dere også sørge for enda større skille blandt folk og i samme slengen skal dere sørge for en økning i psykisk og fysisk helse hvor folk nå etter 2 år ikke lenger takler isolasjon mens de både fryser, og sulter….i hjel. Hva er det dere egentlig tenker på der dere sitter på Løvebakken og skal styre over befolkningens liv? Eller tenker dere ikke i det hele tatt? For dere har jo gratis bolig (og den inkluderer vel strømforbruket deres også), kjøregodtgjørelse som også inkluderer bompenger, reisegodtgjørelser og kost og losji på reiser for ikke å snakke om reiser for familien som dere skal besøke eller som kommer på besøk, gratis parkering på flyplassene (og sikkert også andre steder), gratis reise med tog, gratis internett og reisende kontor (pc/nettbrett/tlf) og dekt telefonregninger osv osv, mens dere samtidig har en millionlønn… som inkluderer 3 måneder betalt sommerferie. Dere har ikke begrep på hva det vil si å verken fryse, sulte eller miste all inntekt pga sykdom, skade eller lyte.

Dere gir med en hånd og tar dobbelt tilbake med den andre og dere burde skamme dere alle som en når dere går å legger dere trygt, godt og mett i en varm seng…det er mange som ikke har den muligheten lenger takket være dere… Med det kansellerer vi låta «Nå tennes tusen julelys» for det finnes det ikke råd til lenger og vi erstatter den med første verset i låta til Åge Aleksandersen «Lys og varme» som inneholder alt annet enn nettopp det.. GOD JUL. (Se bildet)

Hilsen GPU Viken (Ine og Andrea)