13,1 milliarder innkrevd i bompenger

Publisert 23.1.2023
Arkivfoto: Sfm.no

Hele 13,1 milliarder kroner er summen som staten tjente bare på bompenger i 2022. Hva disse går til kan man nok bare spekulere i. Men disse pengene kommer ikke folket til gode på noen som helst måte. Man behøver ikke tenke den tanken engang.

I tillegg så skal det nå innføres en besøks-skatt når man flytter seg fra en kommune til en annen og kaller dette turistskatt. Ikke vet jeg om jeg (også) skal le eller gråte nå, men det betyr da i klartekst at om du har familie som bor i andre kommuner som skal hjem på besøk, da kan disse påregne å betale en skatt for å besøke deg. Altså! Om jeg drar på hytta må jeg da betale besøks-skatt til den kommunen denne ligger i? Da blir du (og jeg) som en turist å regne.

Tenk om det neste kan bli en prompe-avgift om du slipper en fjert helt sånn uten videre. Fra før betaler vi jo sånt innen kjøttproduksjonen, fordi storfe promper og raper så fælt. Det legges inn i kjøttprisen når du kjøper kjøtt i butikken? Har noen visst at slik er det? Skal tro hva det neste blir utenfor den ironien jeg nyss nå tok, men som fort kunne bitt til en realitet?

Vil man skremme vekk folk fra å feriere, så må dem bare fortsette sånn. Da blir det ikke noe igjen av turismen man så gjerne vil ha men som stopper opp? Man snakker om at folk bør feriere mer i Norge, men dette setter nok en demper på dette da. Man skal visst også betale ekstra for å ta med seg en suvenir også. Om man finner ei rækfjøl, så skal kommunen ta litt betalt for det også? Det er da ikke måte på hvilke krumspring de (gale) styrende finner på!

Ellinor Nerbø