Skal vi ikke ha norsk mat i Norge?

Publisert 14.1.2019
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Skal vi ha norsk mat i Norge, eller skal man spise bedervet mat, herunder kjøttprodukter, fra utlandet som vi ikke kjenner identiteten til og som kan være farlig å spise? Når det skal selges mer halalkjøtt enn naturlig slaktet kjøtt med grunnlag i at våre «nye landsmenn» krever det, og vi ikke får den maten vi selv vil spise.

Nå kan det se ut for at rovdyr som forsyner seg av det som skulle bli norsk pinnekjøtt mot juletiden, og serveres i norske serveringssteder på norske julebord,, blir man både sint og matt. Man kan vel ane konturene av at sau og lam som er norskprodusert får mindre verdi enn at man importerer sauekjøtt fra Estland eller hvor som helst andre steder fra. De fleste i Norge ønsker norsk mat og norsk julemiddag. Ville dyr som kan være farlig både for sau og unger, og når man får de nesten på trappa, hvor noen har fått de så nær egne hus at dyrene kan angripe i en sulten-situasjon.

Regjeringens rovdyrspolitikk er nå slik at man kanskje skulle sette ut en sulten ulv eller en jerv i midtgangen på stortinget etter først å ha bedøvd den slik at den våkner til liv i rett tidsrom?? Lurer da på hva som da hadde skjedd?? Sannsynligheten taler for at om man fant ut hvem «synderen var» hadde det nok i det minste vanket en bot på flere titalls tusen?? Hadde jeg vert sauebonde og sett rovdyr angripe mine sauer og lam, hadde jeg skutt ( og det med lyddemper) uten å si noen ett eneste ord!!

Ellinor Nerbø