Gjelder ikke «Vær varsom-plakaten» for Faktisk.no?

Publisert 9.3.2020
Foto: Colourbox

Det er ikke helt uvanlig at faktisk.no driver med noe helt annet enn faktasjekking på vegne av sine eiere i lyvemedia. Men forleden dag fikk jeg virkelig hakeslepp. De opererer da som et Orwellsk sannhetsminesterium der karakterdrap og fascistiske sleivspark er essensen i den såkalte “faktasjekken”!

Knut Amundsen i protestgruppen mot klimahysteriet, har vært svært så tydelig på at dette er en upolitisk gruppe hvor partipolitiske preferanser er fullstendig underordnet, og partitilhørighet irrelevant. Gruppens formål dreier seg kun om å få en slutt på klimahysteriet. Noe jeg selv har testet da jeg viste til mitt eget parti sitt syn på saken, da vi er enig med protestgruppen. Innlegget ble ikke tatt inn fordi gruppen virkelig er partinøytral. Men i sin panikk over å ha mistet kontrollen over mennesker og meninger, driver faktisk.no heller med STASI-virksomhet enn faktasjekking ved å trekke inn så vel islam, høyreekstremisme, konspirasjonsteorier om vaksine, antibarnevern, SIAN og politikerhets(kritikk) når de skal beskrive(henge ut) gruppeadministratorene og Knut Amundsen. Dette er momenter som ikke har noe med klimahysteriet å gjøre. Skal faktisk.no bedømme Folkeopprøret mot klimahysteriet, skal de ta utgangspunkt i gruppens formål, og deres aktivitet for å få en slutt på klimahysteriet.

Men siden saklig fakta ikke er relevant for meningsfascistene i faktisk.no siden eierne nå pisser i buksene for å ha mistet sitt meningsmonopol, er simple karakterdrap metoden de tar i bruk. Hva har det med saken å gjøre om gruppens medlemmer er hedninger, jøder, kommunister, samer, bønder, EU-motstandere, kritisk til enkelte politikere, barnevernet eller ideologier, om de er byfolk, privat næringsdrivende, uføre eller hva som helst er komplett likegyldig. Man kan fint være i mot klimahysteriet helt uavhengig av hva man ellers er. At man er med I gruppen betyr bare at en er i stand til å tenke selv. Og det er vel noe som ikke passer inn i det elitiske systemet som dessverre har fått vokse frem i ly av demokratiet?

Faktisk.no bekrefter her sitt allerede frynsete rykte med dette forsøket på å stemple og hetse deler av gruppens administratorer. Faktisk.no bidrar her bare til å svekke egen troverdighet når de tyr til slik nedrig kampanjeaktivisme. Det er den samme strategi som man gjenkjenner fra blant annet fra Hitler Jugend, Stasi og Demokratenes konspirasjonsteorier og hekseprosesser mot Trump i USA. Altså simple hersketeknikker og metoder som virker mot sin hensikt i dagens opplysningssamfunn.

Protestgruppen mot klimahysteriet har nå 150 000 medlemmer som vil ha en slutt på klimahysteriet. Og mer enn 100 000 står i kø for å slippe inn. Det er flere medlemmer enn hva landets største partier har til sammen. Da bør faktisk.no være forsiktig med å prøve å fremstille denne folkelige gruppen som en gjeng ekstremister. Jeg håper derfor at det folkelige engasjementet som Knut Amundsen nå har skapt, forhåpentligvis kan tenne et demokratisk lys i den mørke politiske tåkeheimen. For i dag er både demokratiet og ytringsfriheten alvorlig truet av dem som skulle være garantister for frie meninger.

Faktisk.no skriver at de «har gått gjennom innlegg i sosiale medier som har blitt lagt ut av Amundsen og de andre administratorene og moderatorene i gruppen de siste årene.» Dette gjelder til sammen 22 personer, skriver de. Så dette er faktisk.no sitt egentlige oppdrag. Gjør du noe som er politisk ukorrekt som å stille spørsmål ved klimahysteriet, må du regne med å få inkvisisjonen på nakken. Da vil hele din historikk på sosiale medier bli gjennomgått og hengt ut uten at det har noe med saken å gjøre.

Faktisk.no blir finansiert blant annen av skattefinansierte NRK, i tillegg til VG, Dagbladet og Fritt Ord som også er skattefinansiert. Altså lønnet av oss skattebetalere. Vi vet fra tidligere at medlemmer i både AP, AUF, “anti”rasistisk senter, SU, Antifa med flere driver slike drittkampanjer i tillegg til vold mot folk de ikke liker meningene til. Men en må da i rettferdighetens navn kunne forvente en høyere etisk standard fra et organ som liksom skal være nøytral og holde seg til saklige fakta.

Og er det våre skattebetaleres penger som skal brukes til å henge ut mennesker som er med i en folkelig protest? Henge dem ut med ord som “fientlig, hatefull og hets” , når de er kritisk til politikk, politikere og fascistiske ideologier? Henge dem ut for å presse dem ut. Henge dem ut for å få folk til å tie? Henge dem ut for å skremme andre fra å melde seg inn? Henge dem ut for å sette ekstreme merkelapper på engasjerte mennesker? Hvor pokker er Vær Varsom plakaten henne? Gjelder den ikke for faktisk.no? Slike nedrige metoder kjenner vi fra Hitler Jugend, Stasi, og lignende fascistiske regimer. Hva blir det neste? At faktisk.no stiller opp hos familie, venner, naboer og arbeidsgiver i håp av å ødelegge frittenkende mennesker totalt?Er dette noe vi i Norge kan være bekjent med?

Jeg vil oppfordre både Knut Amundsen og alle andre til å melde faktisk.no inn for Pressens faglige utvalg og evt. vurdere andre sanksjonsformer mot usaklighetene. For dette er ikke et moderne demokrati verdig! For neste steg er at meningsfascistene I faktisk.no eller eierne begynner med kampanjer mot arbeidsgivere til engasjerte mennesker. Og er det slik vi vil ha det i en rettsstat?

Svein Arne Grønnevik
Demokratene I Bergen.