Å frykte for kyst-jordbruket

Publisert 15.3.2019
Foto: Sfm.no

Slapp av, sitt ned, ta en pils og tenk. De som har en kystnær landbrukseiendom, hvilke muligheter har man. Sett deg ned og finn ut hva du kan bruke denne til. I mellomtiden kan du snart finne løsninger du ikke trodde fantes?

Hva med å bruke marken til bærbusker for produksjon av vin? Har noen prøvd å produsere rognebærvin? Hva med løvetann til samme formål? Helt nye måter å tenke produksjon i egen eiendom på.. Man må prøve for å se om man lykkes.

Når tradisjonelt landbruk er i ferd med å kollapse, kan man få nye tanker for bruken av den eiendommen man har til andre formål enn tidligere på en slik måte at en ny omstilling til å nå tilbake til det «tradisjonelle» blir lettest mulig??

Det som er feil i landbruket er at den yngre generasjonen ikke vil få møkk på hendene og dette lukter aldeles forferdelig, det er kumøkk-lukten som de ikke liker, men melk til frokosten den skal de ha.. Hva om man får en nødvendighet for å bruke gården igjen i en krise og alt er gjengrodd, hva da?

Man sitter der ved kjøkkenbordet med nesen fast i bordsprekken og kommer ikke løs som kjerringa ved trestubben? Det er for sent å snyte seg da når nesen er fast i bordplaten og du ikke kommer løs.

Ellinor Nerbø