Å være «storbonde» etter MDGs målestokk

Publisert 6.12.2020
Foto: Colourbox

Josef Stalin mente i sin tid (ifølge mikropartiet MDG), at det å ha mer enn to kyr, det var å være storbonde. Dette forteller meg at her er det ikke langt mellom liv og lære hos dette partiet. Altså, i min barndom, hvor vi hadde kun to kyr som vi hadde plass til i det lille fjøset på vårt småbruk, så blir det da å regne som et stort landbruk? Det er nesten slik at jeg satte kaffen (jeg ikke drikker) i halsen da jeg leste om dette i nettavisen «Document». Altså måtte naboene som hadde langt større gårder, ha et megabruk til sammenligning. Dette blir for meg noe jeg bare må le av når helheten får synke inn.

Hva er det slike politikere har å tenke med.? Altså, det vi strevde med, er jo bare en liten fis i forhold til de brukene man ser i dag der alt går på automatikk? Hvordan ville de klare det i dag, når eller om de måtte ty til gammelmåten med å melke førti kyr for hånd? Det hadde nok ingen gjort, og det er jeg helt sikker på. De hadde heller ikke klart det for den saks skyld.

Hos oss ble det overlevelsen som satte orden, ikke inntjeningen. Den ble ganske så liten. Det er derfor man i dag bør se hva man KAN om man MÅ i disse tider. Det tenker nok ikke de unge på, og slettens ikke de i MDG! Mer rar tankegang skal man nok lete lenge for å finne i norsk politisk liv! Kanskje skulle både Rasmus Hansson, Une Bastholm og Lan Berg fått et par år som «gårdsslave» hos en bonde. Da kunne de lære å overleve med hjelp av en gård. Tenker nok at pipen da fikk en litt annen låt!

Ellinor Nerbø