Å vise forrakt for vårt barnevern

Publisert 10.12.2017

Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Under siste verdenskrig ble det brukt mange triks for å vise sin motstand mot krigsmakten. Noen gikk med røde nisseluer, andre hadde andre «symboler». For å vise sitt sinne mot barnevernets holdninger i dag kan man vel også bruke noen symboler som for eks. en stor sort knapp på jakken, luen, eller hvilket som helst annet ytterplagg. Har sett at Røde Kors? har en rød knapp?

Hvorfor kan ikke barnevernets motstanderne gjøre det samme med en sort knapp? La dette bli en pekepinn på hva man mener om tilstanden i det norske barnevernet, som kun dreier seg om det jeg mener er ren og skjær ondskap satt i system! Slike knapper med fire sy-hull på ca. tre cm størrelse (knappen altså) koster ikke mange kronene i en strikkebutikk eller andre steder der man finner slikt. En sy-nål koster heller ikke stort, heller ikke en snelle tråd. Hvorfor ikke prøve?

Jeg vet også at «omsorgspersoner» lyver overfor barna om at deres mor (eller far eller begge?), er døde. I går den 5te desember hadde jeg en slik «død» mor på telefonen. Altså har jeg da i noen sine øyne snakket med et «gjenferd» – igjen. Vet om flere slike hvor det den gangen gjaldt en far og viss mor skulle ha reist tilbake til sitt hjemland, men som fortsatt lever i beste velbefinnende, altså ryktet om vedkommendes død var «betydelig overdrevet» Er dette et greit barnevern? Neppe.