Vi kan ikke abonnere på alle landets nett-aviser!

Oslo. Publisert 19.5.2017

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Illustrasjonsfoto: Skjermdunp fra Halden Arbeiderblad 

Pengegriskheten i det norske samfunnet brer seg også i norsk presse. Det kan virke som at ingen i fjellheimen lengre får nok. Det er en direkte uting at man skal måtte betale for å få lese noen få linjer i så godt som alle landets medier som ligger ute på nettet. Enten står det merket ”abonnent” eller så står det et plusstegn eller ”bare for abonnenter”.

Står det så dårlig til med norsk presse sin økonomi at de ikke har råd til å la folk flest få se og lese det de publiserer, ikke uten at de avkreves gebyrer i hytt og pine. Det sier seg selv at man ikke kan abonnere på alle landets aviser. Det skulle bli ganske mange tusen kroner i året. I dag taper mange av landets nettaviser lesere på grunn av krav om betaling. Av nevnte årsak får de færre annonsører og dermed også mindre inntekter.

Man ser til stadighet at aviser ber om at deres lesere deler saker på sosiale medier. Men det hjelper ikke når man likevel ikke får lest saken, og nettopp grunnet den betalingssperren som er lagt inn. Folk i nord vil gjerne lese om saker i syd, men også omvendt og om deres nærområder osv. osv. Tenk over dette dere pengegriske media-eiere!

Samfunnsmagasinet er helt gratis for alle lesere og besøkere. De som ønsker å støtte oss gjør det, men det er absolutt ingen tvang for noen.