Alle og enhver kan ikke bli norske statsborgere

Publisert 4.1.2020
Illustrasjonsfoto: Wikipedia

Ærlig talt Erna! Norge kan ikke lengre gi norsk statsborgerskap til alle og enhver. Demokratene mener bestemt at som utlending kan man ikke automatisk forvente at få innvilget et norsk statsborgerskap, når man ber om det. Norge kan ikke lengre være en «gavebord» som alt for lett gir utlendinger rettigheter gjennom norsk statsborgerskap og dermed rettigheter – eller som folk med rette sier det på folkemunne: Gullkort i folketrygden.

I dag får faktisk flyktninger av storting og regjering 40-års opptjening i folketrygden fra første dag. Noe etnisk norske kvinnelige, slitere spesielt kan drømme om – og her er hele 9 av 10 kvinner de med lavest trygd. Erna Solberg, husk at: Norge har i dag over 900-tusen alderspensjonister som fortjener langt bedre trygdeytelser enn utenlandske personer som har fått innvilget flyktningstatus i Norge.

Derfor hjelper det heller ikke at partiene på stortinget i 2019, delte ut hele 13.200 norske statsborgerskap – med rett til familiegjenforening på billigsalg. Bare på ett år er dette like mange innbygger som bor i plassene og byene som: Lillesand, Drøbak, Hammerfest, Bryne og Kongsvinger – for å nevne noen kjente plasser i Norge.

De største gruppene som i 2019 fikk innvilget norsk statsborgerskap fra Erna og Co, er ikke uventet: Somaliske og eritreiske statsborgere. Demokratene mener bestemt at dette ikke kan forsette, og vil derfor endre/gjøre slutt på at en botid i Norge på 7 år, skal gi norsk statsborgerskap. Dette er ikke bærekraftig og må ta slutt. Nok er nok – og Demokratene vil rydde opp!

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene