Allianse Høyre – Arbeiderpartiet?

Publisert 26.4.2018
Av Wilfred Høsteland
Foto: Wikipedia/Wikimedia

Disse to tidligere (!) motstanderne står mer og mer sammen på Stortinget. Når Høyre nærmest sanseløst fremmer nye ideer m.h.t. sine mange såkalte reformer – som i stor grad har vært ødeleggende og splittende, – henger Arbeiderpartiet seg ofte på med full enighet. Partiet trosser både LOs anbefalinger og et drøyt hundretalls AP-ordførere. Eksempel er saken om å gi bort vår vannkraft. Landet gis jo bort trinn for trinn på en lang rekke områder etter krav og anbefalinger fra både EU, EØS og en rekke andre organisasjoner innen Europa-konglomeratet.

Høyre er foregangspartiet når det gjelder å gi slipp på vår selvstendighet. Partiet blir mer og mer blottet for nasjonalfølelse. Og Arbeiderpartiet følger med. Det gjør også FrP og Venstre.  FrP har jo gått bort fra sine tidligere holdninger bl.a. til EU/EØS – hvor de sto frem som en klar motstander. I dag er de som kjent slave under Solberg-regjeringen, og sier ja og amen til alt som Høyre fremmer og gjør. Og Venstre er jo egentlig ingen politikk. Hvordan et parti som stadig ligger under sperregrensen har kommet inn i regjeringen, er jo en gåte som neppe noen forstår bæret av. Er det tidligere Høyremann og multimillionær Jonas Gahr Støre som fremdeles har et Høyre-virus? Da har han hatt det så lenge at det nok blir temmelig vanskelig å kurere det! Han var jo også mannen som galant klarte å tape det siste valget for AP ved sin fordummethet – å bebude skatteøkninger like før valget!  Da må det jo surre litt i øverste etasje.

Til dere som gjennom årene har sverget til Arbeiderpartiet: Tror dere virkelig lenger på dette partiet og det de sto for og ikke lenger står for? Det kan bli ris til egen bak for dere å støtte AP – i hvert fall så lenge Støre er kaptein. Senterpartiet vokser bl.a. på bekostning av AP som synker, og SP står i dag frem som Stortingets mest fornuftige parti med en klok og oppegående formann som Trygve Slagsvold Vedum! Jeg er ikke medlem av verken Senterpartiet eller andre partier, men har ingen problemer med å peke på Senterpartiet som et utmerket alternativ for skuffete og sinte velgere! Jeg vil gå så langt som å si at det nå er Stortingets beste parti for folk flest!