Det vil alltid være noen for og imot i all politikk som føres!

Publisert 22.1.2017

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Foto: Colourbox

Et nytt sirkus Trump har for alvor begynt grunnet valget av ham som USAs nye president. Det kan konstateres at forhåndsdømmingen av Donald Trump, aldri noen gang har vært større mot noen annen amerikansk president. Men er denne forhåndsdømmingen og dette sirkuset vi nå er vitne til rettferdig, og all den stund Trump ikke har fått muligheten til å vise hva han duger til, nemlig som en av verdens mektigste ledere – kanskje den aller mektigste.

Pressen er et svært viktig verktøy for alle som vil fram med sin politikk og fremme egne kandidater og interesser. Man skulle kunne forvente at pressen opptrer demokratisk, ikke minst lar alle slippe til med ulike politiske synspunkt og meninger. Men pressen lar som oftest bare en side få slippe til, og slik at andres meninger og ytringer knebles og undertrykkes. En politiker må også få lov til å kritisere pressen om denne farer med usannheter og renspikka løgn.

Det vil alltid være for og imot i all politikk som føres. Slik er det i de fleste land med unntak av totalitærstater med ledere som tror de er Gud allmektig. Det virker ikke som at Trump er en slik type, og at han vil gjøre det samme. Ingen kan foreløpig anklage ham for å opptre som despoten i Nord-Korea, eller som avdøde Fidel Castro gjorde i sin tid. Trump har heller ikke begått grusomheter som despoten i Syria derimot har gjort med flere hundretusen mennesker.

I etterkant av presidentvalget i USA har også kvinner over hele verden ”i milliontall” (om man kan stole sifrene), demonstrert mot president Trumps uakseptable kvinnesyn. Det store paradokset er at man ikke ser like store demonstrasjoner mot islams sterkt klanderverdige kvinnesyn. I rettferdighetens navn bør man være like opptatt av et slikt samfunnsproblem. Ikke minst burde pressen være det. Det er nokså merkelig at den fortsatt ikke er det.

I Norge står vi igjen foran det kommende stortingsvalget i september. De ulike partienes valgkamper er allerede i gang. Alle partier vil selvfølgelig nok en gang love sine velgere både gull og grønne skoger for å få makt, for siden å løpe fra sine løfter og igjen bli tatt for løgn og bløff. Så hvorfor hakke på andre lands politikere når man selv beviser – gang på gang – at man ikke er bedre. Tror aldri at en norsk Trump ville solgt Norge til EU.

Godt valg folkens!