Ancient Aliens

Publisert 30.10.2020
Foto: Colourbox

TV-kanalen History er en meget variert og interessant kanal. Det som vises av programmer der, er ikke oppspinn, men dokumentar-programmer hvor vitenskapsfolk, arkeologer, historikere, astrofysikere og forskere presenterer sine spesialfelt. Særlig interessant (for meg) er programmene om dem som besøkte vår klode for tusener av år siden, hva de lærte menneskene om bl.a. byggeteknikk, og hva de etterlot seg.

Fortidens astronauter – ancient aliens – har gitt oss mange mysterier å gruble over. Med enorme steinblokker fra få til over 50 tonn, finnes byggverk som datidens mennesker hverken hadde kunnskap, matematiske ferdigheter, eller teknologi til å bygge og utføre. Som eksempler kan nevnes Kheops-pyramiden m.fl. i Egypt, Nan Madol i Mikronesisa i Stillehavet, steinfigurene på Påskeøya, Stonehenge i England, mange fantastiske templer i Sør- og Mellom-Amerika, og på Yucathan-halvøya – for å nevne noen. Våre venner fra verdensrommet hadde teknologi til å frakte de enorme steinblokkene over store avstander. Med laser-verktøy skar de dem rett ut av fjellmassivene, og med etablert anti-gravitasjons-kraft om bord fikk de steinene til å henge med under romfartøyene, uten stropper e.l. Steinene svevde, og vel fremme ble de plassert med perfekt presisjon. Andre teorier om hvorledes f.eks. Kheops-pyramiden og de to mindre ble bygget, avvises blankt av forskerne. Plassering i forhold til Jordens lengde- og breddegrader, og likheten med stjernebildet Orions belte er ikke tilfeldig!

Det finnes uendelig mange tydelige spor etter romvesenene rundt om i verden. Og i legendene som lever blant innfødte, beskrives både fartøyer og de lange, tynne skapningene som ga dem alle disse imponerende byggverk og installasjoner. For lesere som finner dette interessant, anbefales TV-kanalen History. Men også utallige video-opptak på YouTube, med søkeord UFO, der oppmerksomme mennesker har filmet når romfartøy glir sakte eller fyker over hustakene. Fascinerende, og for noen vanskelig å tro på. Men hva hvis….?

For de er her, våre naboer. De har observert oss i tusener av år. NASA, amerikanske og russiske presidenter – gjennom flere perioder – er kjent med at Jorden besøkes hyppig av astronauter utenfra. I samtaler med utvalgte personer forteller våre gjester at de er her bl.a. for å forhindre at menneskene ødelegger alt med atomkrig. Både russiske og amerikanske atom-anlegg er satt ut av spill, da romfartøy har svevet over anleggene. Vi har all grunn til å glede oss over deres nærvær! Kanskje har de noe å lære oss – også i dag!

Terje Haugom