Åpent brev til ansvarlig redaktør for Bergensavisen

Publisert 23.1.2018

Foto: Jan Hansen – sfm.no
(Innfelt foto: A. Evensen)
 
Ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørsson
Bergensavisen.

Herr redaktør!

I flere større oppslag i Bergensavisens papirutgave den siste tiden, har dere belyst den utspekulerte råttenskapen som tatere ble utsatt for i det norske samfunnet. Det er helt på sin plass å avdekke slike groteske forhold. Paradoksalt nok har dere i Bergensavisen samtidig vært fullstendig muse stille når det gjelder skole- og barnehjemsofrene fra Bergen.

Hvorfor denne forskjellen herr redaktør, og hvorfor er dere så fryktelig redd for å skrive om disse? Er det av ren redsel for å miste offentlige annonsemidler lokalt som gjør at dere holder munn om bergenske forhold? Hva sier dere eksempelvis om over 70 års ulovlig drift av Bergens Guttehjem, bevist av det offentlige selv, og bare som et av mange andre barnevernskandale eksempler i Norge.

Få også fram denne dritten en gang for alltid. Undertegnede skal mer en gjerne bidra med udiskutable beviser og fakta i så henseende. Så burde Bergensavisen gå i bresjen for at skole- og barnehjemsofrene fra byen får sin velfortjente offentlige unnskyldning som taterne omsider fikk. Jeg har nå kastet hansken. Våger Bergensavisens ansvarlige redaktør å plukke den opp? Det gjenstår faktisk å se. Jeg tviler nok dessverre på det!!

Med vennlig hilsen
Jan Hansen
Ansv. red. Samfunnsmagasinet
(Tidligere barnevernoffer Bergens Guttehjem)