Åpent brev til landets nye BLD-minister

Av Ellinor Nerbø NBBO
Foto: Sfm.no (Innfelt Wikimedia)

Når nå din forgjenger Solveig Horne møtte samme skjebne som Karita Bekkemellem, selv om Bekkemellem kalte Jens for en dust, og det i tv-ruta, så ser man at nå som man har fått Helleland som statsråd, så stilles det nå harde krav til måten du som statsråd nå vil se hvordan et barnevern skal se ut. Selv om du nå er en «ny kost» å feie for døren i dette på, så skal det bli spennende å følge med på hva du gjør eller ikke gjør. Om du blir barnevernets talskvinne eller familiens talskvinne.

Jeg mistenker at den siste tiden lå dette skiftet i kortene, men bare for å få frem at man i politikkens verden bare fortsetter som tidligere, uten at man tar et oppgjør med uærligheten i dette systemet. Flere års avsløringer har vis at selv om dere «omrokkerer» som dere pleier å si det når forandringer er på trappene, så blir det neppe til det bedre. «Et barnevern i kjærlighet» var noe av det du nevnte da du fikk nøkkelen til departementet ditt, men jeg tviler sterkt på den kjærligheten vil falle barna til gode, men heller ment for de pengene og milliardene som ruller i dette systemet som kommer de spesielt interesserte til gode.

At jeg skriver dette åpne brevet nå så tett på ansettelsen din, er for å gjøre deg oppmerksom på hva du kan vente deg i tiden som minister dersom ikke tankene får en annen dreining enn hva denne barnehandelsindustrien har av innhold. Ja, jeg sa barnehandelsindustrien og denne påstanden viker ikke jeg en millimeter fra. Når man vet at kriminelle får tilgang til «pass av barn og unge» for en lukrativ betaling, da er det barnehandel det hele dreier seg om. Den dagen dette snur til det bedre, der hvor mennesker som vet hvor skoen i dette trykker får medvirkning i oppbyggingen i dette, da skal jeg tørre å heise flagget litt lengre mot toppen enn hva jeg gjør i dag.

Når selv en av dine egne nå er i klisteret som uærlig, så kan jeg ikke si annet enn at dette er bare trist. Ikke kan Kong Salomons riddere komme denne til unnsetning heller, og takk for det. Det blir ikke mer himmelsk av den grunn. Det er stygt å hige etter mammon så lenge det handler om andres barn.

Merknad: Innfelt foto av Linda Hofstad Helleland (Wikimedia).