Åpent brev til Kontrollkomitéen på Stortinget

Publisert 30.11.2020
Foto: Colourbox

Jeg vil med dette minne Stortinget på at Grunnloven er overordnet Stortingets forretningsorden, altså ingen gyldig grunn å ikke vise hensyn til den Norske Grunnlov.

Grunnlovens § 1 forteller mer i klar tekst at Norge fra egentlig 1814, men da Norge måtte i union med Sverige da Grunnloven ble skrevet og vedtatt og godkjent av den Svenske Kongen, begynte Grunnlovens § 1 fra og med 1905, da Norge ble løsrevet fra Sverige. Fra da av skulle Norge aldri mer ha noe med noen union å gjøre.

2 ganger hadde folket sagt nei til å være med i EU. Gro Harlem Brundtland brøt med fult overlegg den før nevnte § 1 ved å melde Norge inn i EØS. Dette er også skjerpende ved at det heller ikke ble noen folkeavstemning på dette. Med det ble Grunnlovens § 49 brutt. Ved å gå over hodene på folket ved ikke å ordne med en folkeavstemning vedrørende EØS er det samme som å umyndiggjøre det norske folk.

Erna Solberg har vært i møte med den forrige EU Presidenten og tilbudt EU vetorett til Norske Stortingsvedtak. Siv Jensen har villet ha at EU skulle ha kontroll over den norske økonomi. Det å severe norsk suverenitet til fremmede makter, er Høy forræderi og skal behandles deretter. Stortingets forretningsorden har ikke noe med den forbrytelsen 2 statsministre har gjort mot Norge og det Norske folk.

Hans Bauge