Aprilspøk hver dag?

Halden. Publisert 31.3.2017

Av Thorbjørn Andersen
Illus.foto: Colourbox

Etter å ha sett igjennom noen av de påstått beste aprilspøkene gjennom en lengre tidsperiode, dukket spørsmålet frem. Også i år. (TRADISJONEN sier jo at den dagen skal være 1. april. Og den dagen skal man kunne lure folk trill rundt). MEN, mon tro – opplever vi slike lurerier og fantestreker nærmest hver eneste dag?   Hele året?

Akkurat de siste to spørsmålene må kunne stilles – med tanke på hva som for eksempel også politikere, byråkrater (og mange redaktører og journalister!) i årevis har drevet på med overfor oss andre borgere. Bevisst eller ubevisst.

Manipulering av befolkningen er de nevntes soleklare rett. Er det imidlertid lurt av dem? Neppe. For tilliten til den såkalte Elite er allerede på et farlig lavmål; Rett og slett, nullpunkt.

Ofte blir velklingende ord brukt i den sammenheng. Eksempelvis ordet ”demokrati”. Det har nå blitt så mye misbruk av nettopp det ordet – at det halve kunne være nok. For nå har vi havnet nærmest i et fascistisk system. (Nettopp i ”demokratiets” navn). Slett ingen spøk!

Sprøsmålet er vel heller hvordan tidens store problem og uføre kan, og bør løses på en fornuftig måte – med tanke på et VIRKELIG DEMOKRATI. Dette mener jeg bør anspore enda flere til å komme med synspunkter og forslag i den sammenheng – nettopp med tanke på å fjerne fantepakket på en demokratisk måte. Litt av en utfordring!

Løsningen ligger snublende nær, etter min mening. MEN – mange partipolitikere og byråkrater vil blånekte, og motsette seg slike frihetstanker for den enkelte borger. Behovet – er stort for et parti som vil ivareta norske interesser.