Autonome biler? Nei takk!

Publisert 17.8.2017

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Illustrasjon: Colourbox

Alle som elsker å kjøre bil: Stå sammen mot spådommene om at «om 13-15 år blir det forbudt å kjøre bilen selv». Tesla har «auto-pilot» allerede, Volvo og Mercedes er like om hjørnet. Hensikten med slikt er «at det skal bli så mye tryggere på veiene», når datamaskiner og roboter tar seg av kjøringen!

Vrøvl og pølsevev fra ende til annen! Slike systemer har allerede vært prøvd en tid, og ulykker har skjedd. Ingen teknologi kan erstatte våkne, dyktige bilførere! Hadde man hatt sperrer i dagens og fremtidens biler mht. mobilbruk, med kun mulighet for Bluetooth-samtaler, – ikke håndholdt eller teksting, ville ulykkes-tallene gått ned mot null. Og at man hadde fysisk skilt syklister og biler, ville det også hjelpe på statistikken! For det syndes svært mye med mobilbruk i bil, og tullinger på sykkel som ikke skjønner at de skal vike når de er til hinder for dem som kommer bakfra!

Nei, bilen kjører vi best selv! Og når data-hackerne slår til mot systemene som styrer framtidens biler, da skal det bli katastrofer i fleng! Hvorfor MÅ det alltid være noen som skal «forske på og utvikle nye «systemer» som ingen har bruk for i det hele tatt? De burde bruke hodene sine på å skaffe mat og vann til jordas fattigste! «Selvkjørende biler» – god dag mann hostesaft! Halleluja for gamle, gode veteranbiler!