Avfallshåndteringen i Trondheim kommune er for streng

Publisert 7.2.2024
Foto: Sfm.no/Colourbox

Jeg har fått som bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet en problemstilling   som jeg håper Renholdsverket kan gi en tilbakemelding på.

En eldre mann født i 1930-årene som bor alene i en enebolig på Jakobsli, har fått gult kort på avfallshåndtering. Han er veldig dårlig til bens og er helt avhengig av å bruke rullator.

I forbindelse med innføring av ny ordning for avfallshåndtering har han nå fått gult kort fordi boksene står ett par meter for langt fra vegkanten. Det er etablert et stort søppelskur i innkjørselen og det er ikke plass nærmere vegen for dette stativet. Det er helt flat veg ut til vegen og alle boksene er snudd riktig vei.

Det er greit at det er satt noen grenser, men det er en ting som forundrer og provoserer meg som politiker sterkt. Det å få dispensasjon virker greit så lenge han har handicapkort, noe han har, men da må han betale tilleggs-/straffegebyr.

Er det virkelig tillatt i Trondheim å straffe eldre som har vanskelig for å bevege seg med ekstragebyrer? Skal man måtte betale for å være dårlig til bens? Er det plutselig greit for Renholdsverket å gå 2 meter ekstra med dunkene så lenge det betales ekstra?

Håper dette er en sak Renholdsverket vil vurdere å se på og jeg ønsker en tilbakemelding på disse spørsmålene slik at jeg om nødvendig kan rette saken opp i bystyret.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim bystyre