BA: Ingen bedring!

Publisert 17.11.2021
Foto: Colourbox

Bergensavisen fikk nylig ny redaktør, Tor Godal.  Gamle-redaktøren var tydeligvis livende redd for kontroversielle debatter, og verken tok inn eller besvarte spørsmål om hvorfor ikke det-og-det ble trykket! Den nye redaktøren fortsetter klart samme linjen. Ingen kommentarer til innsendere som spør – og ikke noe på trykk som de ikke er enig i selv.  Jeg har sendt et spesielt oppsett til BA 6-7 ganger i mer enn et halvt år – og det trykkes ikke. Jeg har spurt hvorfor ikke det trykkes – men de nedlater seg ikke til å svare heller.

BA har vel i flere år hatt en fast vignett hvor man oppfordres til å skrive/delta i debatten. Hvilken debatt da – når avisen ikke tør å ta innlegg som kan starte en interessant debatt? Det må vel kunne sies å være falsk reklame.

Innlegget det er snakk om har vært på trykk her i Samfunnsmagasinet, og var noen spørsmål om nazismen egentlig er en høyreradikal «isme» eller en venstreradikal. Ut fra det opprinnelige tyske nazipartiet (et arbeiderparti!) skulle man jo oppfatte det som et venstreradikalt parti og ditto «venstre-isme». Men dette tåler ikke BA – de tør stadig ikke å ta det inn.

Stakkars redaktører – hva i all verden har de å gjøre i en såkalt demokratisk avis som lovpriser ytringsfriheten?? Jeg bare spør.

Wilfred Høsteland