Barn av regnbuen

Bergen 1.7.2016

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Illus.foto: Colourbox

Pride-parade, homse festival, homo- og lesbe-bryllup osv. osv. En ting er å komme ut av skapet. En annen ting er å prøve å få oss hetero til å tro at det er de som er normale, og vi andre – som lever i skaperverkets naturlige parforhold, HAN og HUN – som nærmest er unormale!

Framstående, konservative politikere går i opptog med regnbue-folket, og synes dette er kjempegreier. Noen hevder hvor bra det er at «seksuelle minoritets-grupper» får vise sin naturlige livsglede, på en måte som nærmest får karnevalet i Rio de Janeiro til å blekne! Vel, da velger man å tolke det slik, at politikerne i opptoget – som bruker en betegnelse som «seksuelle minoritetsgrupper» – også ser de følgende minoriteter som en naturlig del av opptoget: bifile, transvestitter, pedofile, nekrofile, og de som har sex med dyr, m.fl.?

Hvor langt skal denne oppblåste frigjøringen gå, før noen forstår at grensen for det naturlige og akseptable er overskredet – for lenge siden? Seksuelle minoriteter har selvsagt sitt menneskeverd, som oss andre heterofile. Men man trenger ikke å terge opp den almene anstendighet med slike show! De frigjorte må gjerne komme ut av skapet, men kan gjerne gå litt stillere i dørene!

Og: Å heise regnbue-flagget på Bergenhus Festning – og ved Rådhuset i Bergen – er så usmakelig, at å banne i kirken er bare blåbær! Hvor har Bergen Kommunes ansvarlige vært hen da? Turister: Velkommen til homo-byen Bergen!