Barnevern: «Vanskelig å finne ord»

Publisert 16.1.2023
Illustrasjonsfoto: Colourbox»Vanskelig å finne ord». Det sier statsråd Toppe om avsløringen i VG om barnehandel i Adopsjonsforum og vise versa. Denne diplomaten Nilsen som direkte var involvert i denne barnehandelen, har nok ikke vært gransket godt nok selv om det måtte både en TV-kanal til og en avisredaksjon til for å bevise at barnehandel forekom i adopsjonsøyemed. Men hva skjer i barnevernet der adopsjoner har forekommet selv i «nyere tid»??

Norge har jo dommer mot seg for tvangsadopsjoner via norsk barnevern, men hva gjør så Toppe med det?? I sånt kan man bare gå til langt tilbake som hva som skjedde med tatermiljøet i Norge, hva som skjedde ved Svanviken Familiesenter, og de overgrep som skjedde der helt til langt opp i slutten av syttitallet – kanskje enda lenger opp mot nå-tiden?? Selv etter tusenårsskiftet, og selv i dag, så foretar man tvangsadopsjoner i barnevernet. Blir ikke dette på lik linje med dette som nå er avdekket??

Man ser bare penger i milliardklassen, og midlene tildeles de som tjenestene kjøpes hos, altså barna er til salgs om enn i innpakket form?? Som en julegave til en del infertile mennesker som på død og liv skal skaffe seg et barn, koste hva det koste må. For noen av disse så hjelpes man ved å få muligheten til å først bli et fosterhjem , før man tar neste skritt en adopsjon ved tvang. Barnet er da salgsvaren uansett hvordan man ser det.

Tilstanden er prikk lik dette som nå programmet «Norske tilstander» viser til. Tankegodset og hendelser omkring er ikke forskjellige, de er prikk like! Derfor så bør Toppe ta seg et par spiseskjeer Tran og la sakene synke inn. Nå forlanges det at hele systemet under ett blir gransket, og ikke at dette skjer som bukken som passer havresekken!

Ellinor Nerbø