Barnevernet skremmer barnefamilier til å flytte

 

 Publisert 8.2.2018

Av Ellinor Nerbø
Arkivfoto: Colourbox

I en Vestlandskommune har nå flere foreldre tatt snippsekken fatt og forlatt en kommune i en av våre vestlandsfjorder. Noen til utlandet etter en vel «profilert og godt omtalt» barnevernssak, andre til andre steder i Norge. Noen av disse har nok tankene om flyttingen med grunn i avisskriverier om den saken som fikk mest oppmerksomhet i fjor. Hele slekter «er rammet» på en eller annen måten av denne ene saken og har valgt å flytte fra denne kommunen. Dette er altså resultatet av at barnevernet i denne kommunen har ødelagt en hel slekt. Folk som får med norsk barnevern å gjøre, ser snart at man blir «på mange måter syk» og ikke blir den personen man var «før hendelsen».

Fortsetter det sånn i denne kommunen så blir det vel lite folk der til slutt. Jeg vil mene at når man velger å flytte på seg før noen kan få dette utyskjet på døren, så er man ikke helt trygg uansett, men flytt da til et land det familieverdiene er satt høyere enn i annerledes-landet Norge. Jeg har fullstendig null tro på at statsråd Helleland klarer å snu trenden som norsk barnevern nå har lagt seg på, til det er høyrepolitikken for lik de «opphøydes tankegang», frimurerne som sitter i norske rettssaler og dømmer nær sagt levende og døde. Vettet har forlatt dem men de vet utmerket godt hva de gjør!

Drap i barnevernets omsorg

I dette tilfellet rettes kritikken til barnevernstjenesten som så ofte før, når de ikke klarer å gi forsvarlig omsorg til en 15 år gammel jente i institusjonen Næromsorg Sør. Her hadde det blitt begått flere lovbrudd både fra barnevernet og helsevesenet i følge rapport. Dette opplyser flere media 7.2.2018. Drapet skjedde inne på Sørlandssenteret. Her ser man det beviset jeg lenge har snakket om at private aktører som barnevernet har samarbeid med tenker mer på profitten enn at de som de skal «ta vare på» ikke får det de trenger.

Kanskje trengte dette mennesket på 15 år ikke annet enn noen å snakke med, eller en støttekontakt som kunne se hva som kunne være galt. Hvor mye var galt i Næromsorg Sør hva gjelder hennes privatliv for alt man vet når det i svært mange slike private institusjoner ikke er lov å engang lukke døren til eget rom? Hva vil så statsråd Helleland nå si? Blir spennende å følge med på.. sannsynligvis vil hun ikke kommentere dette hun heller. Det blir vel en enkeltsak som man ikke kan kommentere dette også? Jo flere som dør i barnevernets omsorg jo bedre? Ja jeg stiller dette spørsmålet!!