Bedre læringsmiljø med Skogluft i skoler og barnehager 

Publisert 3.10.2022
Tekst og foto: Skogluft
Kilde: Cision

Det norske vekstselskapet har inngått partnerskap med en av landets største distributører av utstyr til skoler og barnehager.

– Avtalen med Milas AS gjør at vi kan tilby våre levende plantevegger til et betydelig antall skoler og barnehager over hele landet, sier administrerende direktør Morten Kvam.

Bedre arbeids- og læringsmiljø 

Over 10 års forskning ved Universitet på Ås har dokumentert at levende planter i klasserommet gir mindre uro i timene, økt konsentrasjon og forbedret akustikk. For både lærere og elever innebærer dette et bedre arbeids- og læringsmiljø, med mindre fravær.

Skogluft har bred erfaring med å levere plantevegger til både barnehager og skoler med godt resultat. De grønne veggene blir et naturlig samlingspunkt for barna, som også synes det er gøy å få hjelpe til med vanning og stell. Personalet bruker Skogluft pedagogisk for å gi barn og unge forståelse for viktigheten av naturen og dens påvirkning på oss.

Spesialtilpasset pedagogisk program

Vitenparken på Ås, en annen Skogluft-partner, vil i forbindelse med samarbeidet med Milas utvikle et eget pedagogisk program som barnehager og skoler kan benytte seg av, med planteveggene som utgangspunkt.

– Vi mener at Skogluft kan bli en stor suksess blant lærere og elever. Deres levende plantevegger representerer et nytt og spennende produkt vi foreløpig ikke har i vårt sortiment, sier salgssjef i Milas, Stein Kristiansen.

Milas er en norskeid totalleverandør til skoler og barnehager. Firmaet ble startet i 2000, og er en av landets største aktører med selgere over hele landet. Selskapet har som mål å tilby markedets beste produkter og ekspertise.