Beredskapsmyndighetene er ute igjen med anbefalinger

Publisert 15.12.2020
Foto: Colourbox

Nå har de flere ganger i år gått ut med hva man bør ha i hus. Nå er de ute igjen med de samme anbefalingene, denne gangen via Dagbladet. Er det noe de vet som er i gjerde om en stund, eller hva er årsaken denne gangen? Det ser ut for at man bør skaffe en del vanndunker før vinteren setter inn, slik at de står klare om noe skulle skje. Det samme med hermetikk og annet tørrfor sånn i tilfelle, men for hva? Det burde de gått ut med.

Hva sa jeg ikke om at det kan være lurt å ha et småbruk om det skulle tilsi at det blir nødvendig, men da må en vite hva en gjør, og hvordan man skal kunne leve med det. Myndighetene snakker om ca. ni liter vann pr. person i døgnet som det viktigste og poserasjoner som nødmat, stearinlys, batterilykter, radio, og kontanter. Hva skal man med kontanter når eller om strømmen går? Da blir det svært lite å bruke kontantene på tenker nok noen, meg inkludert.

Men det er kanskje en lur greie likevel – det med kontanter. Man kan jo kjøpe/handle hos en lokal bonde? Men da syns jeg at jeg ser køen, og da blir byfolket litt lang i nesa.  Hva med å ha et aggregat og noen kokeapparat på gass og en gassvarmovn i hus? Nå går vi mot en vinter som vi ikke vet hva bringer, og noen strømtrafoer kan falle ut og strømmen bli borte i noen timer . I verste fall noen dager. Da blir nok byfolk litt giret og skjønner ikke dette. Vel, de om det.