Bergen by lider på mange måter samme skjebne som fregatten som kolliderte

Publisert 18.11.2019
Foto: Sfm.no

Da Norges fregatt 313 klarte å kollidere med tankskipet, sto det læregutter på broen. Gjennomsnittsalder 22 år. En av dem var attpåtil i byssa for å spise. Et mesterstykke levert av Den norske marine. Ansvarlige, erfarne offiserer hadde unngått milliard-tabben. Læregutter på broen i nattemørket. Innertier!

Bergen by lider på mange måter samme skjebne som fregatten. Unge, uerfarne og fremadstormende politikere på broen, som har like håpløse visjoner om vår hjemby som en viss svensk klima-aktivist: De vet ikke helt hva virkelighetens verden er, og skal være. En viss byråd har til hensikt å gjøre Bergen til et enda triveligere sted for alle. Dette gjør byråden bl.a. ved å eksponere sitt hat til alle som kjører diesel- eller bensinbil, gjennom nye stengte gater, stenge gjennom-kjøringsmulighet i Sentrum, fjerne enda flere av de altfor få parkeringsplassene som er, og flere festlige tiltak. For at syklende og gående studenter skal få nyte de millioner spisesteder byen har, uten lyden av bilmotorer. Bergens resterende sentrums-forretninger kjemper i dødskrampe, og nå sørger byråden for å stenge av hjerte- og lungemaskinene deres for godt.

Det er en fatal kjenns-gjerning, at ingen byråder burde være under 50 år! Unge jyplinger som kommer rett fra BI o.l., og skal gjøre seg populære ved å innføre syk, ensporet, virkelighetsfjern og grønn MDG-politikk, er ikke et gode for vår by – men et onde. De har gått på lynkurs i veltalenhet, og blitt proppet med usaklig klima-politikk basert på Jordens snarlige undergang. Maktsyke-viruset angriper alle som har karet til seg en jobb i vårt vakre 14 etasjers rådhus. Og de unge politikernes maktsyke og mangel på erfaring og bakkekontakt er langt mer farlig for oss borgere og bilister, enn antydning til luftforurensning på noen usle kalde og stille vinterdager, – som blir blåst opp som et sant helvete på linje med luften i New Delhi! Bergen skal jo bli verdens grønneste klima-by, hevder man.

Nå skal vi bilister pent få være med på å betale for bybane til Fyllingsdalen og til Åsane, som folk ikke vil ha – og som vi bilister slett ikke kommer til å bruke! Bomtakstene stiger, eiendomsskatten og kommunale avgifter stiger, samtidig som kommunens melkeku nr. 1 – bilen – blir stengt ute fra Sentrum, sammen med de siste forretninger! Hvem av oss var glupe nok til å stemme inn MDG til Byrådet? Kanskje det bør foretas en IQ-test av hver velger, før neste valg! Bergen – med et engang så yrende handelsliv, hvor man kunne parkere utenfor butikken hvor man handlet, – er i ferd med å bli Ghost Town! Godt valg i 2021!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.