Bergen Byråd – Norgesmester i galskap

Publisert 8.2.2018

Av Wilfred Høsteland
Arkivfoto: Jan Hansen/sfm.no  

Byrådet i Bergen er ikke lenger fornøyd med bompengestasjonene inn til byen. Nå skal de gjøre noe som visstnok aldri tidligere har vært gjort verken i Norge eller det store utland.  Hold dere fast, lesere! De vil ha flere bomstasjoner inne i sentrum. Ja, dere leste riktig, og det er ikke 1. april! Kommer du altså fra byens utkant (som også kan være innenfor bygrensene) så betaler du bompenger. Men etter hvert som du beveger deg rundt om i tjukkeste sentrum, skal du betale mer bompenger – ikke bare ett sted men flere – og med noen få hundre meters mellomrom!

For dem av dere som kjenner Bergen sentrum, så skal der angivelig komme bomstasjon i Småstrandgaten og på Strandkaien. Begge steder så midt i sentrum av Bergen som det er mulig å komme. En av glupingenes argumenter er at det skal koste ekstra å kjøre over Torget – for slik å begrense kjøring der! Flere bomstasjoner er også antydet i sentrum. Hvis du en dag har diverse ærend rundt om i sentrumstrøkene, risikerer du altså å måtte betale bompenger samme stedene flere ganger på samme byturen. Nå kan man faktisk vanskelig bli forbauset over hva dagens Byråd i Bergen finner på. Til det har de allerede funnet på altfor mye idioti. Og et grunnprinsipp for bergens-politikerne er å aldri lytte til folket/velgerne – bare lukke øyne og ører og valse over dem. Dette er bergens-politikernes lokaldemokrati! De er ikke klar over at de i utgangspunktet skulle være folkets tjenere. De er blitt folkets herrer og fiender!

Det hører med til historien i Bergen at å øke bompengene ikke er nok. Bergen fikk fra 1. februar 2018 Norges dyreste bussbilletter. Nå er jo dette for en vesentlig del Fylkestingets bord, men de kommunale politikerne følger alltid med som nikkedukker for Fylket. Denne prisstigningen er også en dårlig skjult måte å få inn enda mer penger til en videre Bybane-utbygging som ingen vil ha. Vi har en sterk mistanke om at den fete eiendomsskatten i Bergen også stort sett går til samme prosjekt. De tør bare ikke å si det direkte.

Bergens største ulykke og mest arrogante politiker er byutviklingsbyrådet. Jeg behøver ikke nevne navnet – det er vel for lengst blitt ganske famøst også langt utenfor Bergen. Hun opptrer som en sfinx uten ører og øyne i sak etter sak, og fremmer med ujevne mellomrom nye og atter nye ideer om gigantprosjekter som byen ikke har råd til. Men hun er en mester i å finne penger – i velgernes lommer i form av mer og mer bompenger. Hun bor visstnok selv i sentrum og er ikke avhengig verken av bil eller Bybane. Da er det jo ekstra gøy å herse uhemmet med de andre som er avhengig av et av disse kommunikasjonsmidlene.

Bergen ønsker seg et nytt Bystyre og Byråd med hodene på riktig plass, og med øyne og ører som fungerer – og men en viss følelse og forståelse for alle dem som p.gr.a. kommunen stadig får mindre og mindre å rutte med.  Kan noen andre steder i landet hjelpe Bergen med vettuge politikere?  Tilbud mottas med stor takk! Dette er et SOS!