Fra Ellinors penn!

Molde. 8.11.2016
Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Når Putin viser muskler

Hvem er verst av Putin og Trump om Trump i siste liten klarer å nå frem?? Jeg antar at de begge har noe i nesen som ingen av dem vil ut med.  Det som nå skjer lover ikke godt når Putin tar alt av forsvar dit han gjør?? .  Hva sa jeg for litt siden om å ordne seg noe man kan få behov for ? Overlevelsen i en mulig farlig tid. Heldig er den som har noe å leve på og av om det blir nødvendig.  Svært små steder noe «bortgjemt» eller langt til havs som ikke ser interessante ut militært  er mulige overlevingssteder for dem som har muligheter for et sånt sted. Men. Det er et stort men, vanntilførselen.. men det går an å gjøre noe med om man tenker seg bare litt om. Slik som dette nå ser ut i verden ser dette meget stygt ut.

Straffeutmåling i USA

Hvor er vett og forstand hen når en person kan få en straff på hele 1503 år for voldtekt?? En straff for ugjerningen er nå en ting, men tidsaspektet i straffeutmålingen på enorme  ett-tusen-femhundre-og-tre år er vel en straff som tilsier at personen må leve over hele førti generasjoner for å få gjort opp for sin ugjerning??? Dette viser jo bare at over there er ikke vettet med i straffeutmålingen. Det hadde sett unektelig bedre ut at denne straffen heller gikk på livsvarig fengsel om man skulle ta så sterkt i. Det er nå ikke så vanskelig å forstå at man over dammen må ha vansker med å se hva som er normalt og unormalt, se bare på hva Trump får til, det hele er bare å le av, intet mindre.

Til samferdsels- og justisministeren

Når Tv2 avslørte at man kan reise med fly med hvilket som helst navn uten at sikkerheten er god nok, så vurderer jeg neste gang jeg skal ut på en flytur å hete «Kari Trestakk» eller noe i den duren, og har jeg med meg barn skal de kunne  hete Knoll og Tott eller Pippi Langstrømpe… Dette viser vel at hvem som helst kan bruke hvilket som helst navn og ikke bli krevd bevist hvem du er når du er ute på farten. Så når Solvik Olsen blir konfrontert av TV2 i dette, så skylder han på EU-reglene ??? Hvor vanskelig er det å kreve å vite hvem som reiser??? Selv om de aller fleste er ærlige mennesker som er ute i farta, så viste TV2-innslaget at det er meget lett å utgi se for en annen enn den man er. Kanskje skal man også kle seg ut i et halloween-kostyme i samme slengen?? Hvordan ville da reaksjonen blitt??  Kanskje man skulle tatt seg en tur til Trump-land for å se om sikkerheten er like streng der borte som her?? NEPPE det tror jeg…