Bergensavisen med ny meningsknebling!

Bergen. Publisert 15.5.2017

Av Wilfred Høsteland
Illustrasjonsfoto: Colourbox 

Pressen skryter hemningsløst over norsk ytringsfrihet ved enhver anledning. Vi har en fri presse. Ja sistnevnte betyr vel den friheten norske redaktører og journalister tar seg  til å nekte å ta inn leserinnlegg om visse temaer!

For noen år siden hang Bergensavisen (BA) seg på samme linjen som Bergens Tidende, Aftenposten og to andre Oslo-aviser har ført i mange år; – å avvise innlegg ut fra «plassmangel». Alle vet at det er en løgn! Når et tema ikke passer redaksjonene, så «har man dessverre ikke plass – denne gangen»! «Denne gangen» betyr tydeligvis hver gang. Jeg har de siste 4-5 årene sendt innlegg til Aftenposten ca. 15 ganger – de hadde ikke plass «denne gangen» hver eneste gang. Ikke ett innlegg kom på trykk! Ytringsfrihet?

Etter en midlertidig bedring, er Bergensavisen igjen kommet i blokkeringsmodus m.h.t. leserinnlegg fra visse innsendere – som undertegnede. I mellomtiden har jeg observert et dusin innlegg fra andre gjengangere. Og det er interessant å se hvilke temaer BA ikke tar inn:  Krititikk av 1.mai paroler, kritikk av pressen/journalister, kritikk av det sittende AP-ledete Byrådet i Bergen, kritikk av innvandringspolitikken, kritikk av pressens homse-forherdigelse,  og pro-Israelske innlegg. Noen flere temaer kunne også nevnes, men dette får holde i denne omgangen.

Jeg har henvendt meg skriftlig til BAs redaksjon som hittil ikke har tatt seg umaken med å besvare, – selvsagt fordi de ikke finner brukbare argumenter! Her er det den såkalte trynefaktoren som avgjør. Til BA og andre nevnte aviser vil jeg bare si: Spar oss for skryt over ytringsfriheten i Norge. Dere sørger stadig for – i økende grad – å kneble den når dere får innlegg som ikke passer dere – innlegg som ikke er politisk korrekte ut fra deres eget ståsted! Hyklere!