Betal ut folkets andel Erna Solberg

Publisert 10.2.2020
Foto: Wikimedia

Åpningen av, og igangsettelsen av Johan Sverdrup-feltet, vil innbringe hele 900 milliarder til statskassen, det vil si hele 168 000 norske kroner pr. snute. Kjære Erna Solberg! Betal ut til oss alle denne summen, slik at vi kan sette pengene på en egen konto – for egen sparing, og som sikkerhet for trygdene man vil trenge i fremtiden? For du mener vel at den ordinære trygden skal bort slik du styrer nå?

Jeg får si det slik som jeg sa i en vise jeg lagde for noen år side. Rettigheter man har opparbeidet seg, vil nok med din tankegang forvitres til sandkorn som blåser bort med vinden til de evige jaktmarker? Men å sikre seg selv, det er helt i orden? Hva mer har du gjort som sørger for deg selv, mens du skiter i andre som ikke tenker som deg? Eller som gjør som deg?

Det er nettopp derfor jeg sier at «betal oss ut», og så kan du ta din del å reise til Syden og havne på en nederlandsk aldersinstitusjon å forvitre slik som «tilfellet Inga»! Har det rablet fullstendig for dere stortingspolitikere med styring? Jeg sier et klart ja!

Ellinor Nerbø