Bevare Meg Wel!

Publisert 25.6.2017

Av Wilfred Høsteland
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det er interessant å drive litt tidsfordriv når man står på en bussholdeplass og venter. Som f.eks. i Arnatveitveien ved Espelandsmyrene i Bergen, og sikkert utallige andre steder. Omtrent hver fjerde-femte bilist – aller mest kvinnelige (!!) holder mobilen i hånden mens de kjører. Så har vi disse ferske førerkort-eierne i BMW – ungdommer i alderen 18-25 – som tror de er verdensmestre, men som likevel ikke mestrer bilen, tydeligvis. Etter mange av disse sin mening viser de visstnok best at de mestrer bilen ved å bryte fartsgrensen og gi ekstra gass forbi bussholdeplassene, for å vise de ventende for noen idiotiske kjekkaser de er! Bevare Meg Wel! Det er kanskje best å la dem få lappen 5-10 år senere enn i dag?

For en del år siden kom der en politirapport som ble gjengitt i aviser som fortalte hvilke bilmerker (og aldersgruppe) som var innblandet i de fleste uhell/ulykker i trafikken. Ja ganske riktig; BMW og ungdommer rundt 20 pluss/minus. Jeg, og flere med meg har aldri forstått hva som er så ekstra gromt med å dumme seg ut når de kjører BMW? Hva i all verden er så ekstra-ekstra med dette merket fremfor utallige andre? Fordi eiendomsmeklere og andre japper bruker dem så mye? Ikke akkurat de beste forbildene.

Den senere tiden har der vært 3-4 ulykker rundt om i landet – ja akkurat – ungdommer i 20-års alderen i BMW! Når disse råkjørerne som ikke behersker bilen forsvarlig mister lappen for 1-2 år like etter at de har fått den, – så foreslås herved at de mister lappen i 10 år. Da er de kanskje voksen nok til å ta ansvar. Kanskje?

Redaktørens merknad: Det er et likelydende problem med en god del eiere av Audi. Fire ringer i fronten betyr for mange at «jeg eier veien», selv om føreren bak rattet kanskje også sitter nedsyltet i gjeld bare for å eie en dyr bil. Jeg har en Skoda Octavia Ellegance. Og vet dere hva? Den har faktisk Audi-motor på 168 HK. Altså 4 ringer under panseret i stedet for i fronten. Den har til og med to ekshaustrør bak. Red.