Billig, billig – løgn fra ende til annen!

Publisert 18.9.2023
Illustrasjonsfoto: Colourbox

At mat nå er en vare som man kan sko seg godt på å selge, det har man vel sett i flere år allerede, kanskje da lenge at dette har vert stigende i prisnivå siden «tidenes morgen»?

Så kom Rema og skulle sette alt inn på å konkurrere ut andre i samme bransje. Der skulle det starte med «pallesalg» på en hel mengde varer som folk kunne plukke ut varer i. Dette skulle gjøre mat mye billigere, ble det sagt. Varer på paller ble plassert ut, folk strømmet til denne «nyvinningen» av måter å selge en god del matvarer på og prisen skulle være svært lav, men hva skjedde? Salgstriks ser man hver dag, og reklamer som ikke holder mål, spys ut i media og verst er det i tv-ruta! Billig er stikkordet, men kommer du dit så er det langt fra så billig. Rabatt, rabatt, billig, billig etc. er det man hører. Løgn fra ende til annen.

Har vi ikke en reklame-lov? Følges den? Man kan gjerne spørre en stein i fjæra, men man får ikke svar. Men hvordan skal man se at den følges? Nei, reklamer er bare en indikasjon på hva kjedene mener om sitt prisnivå, og bryr seg vel katten i hva eller hvordan de lager til sine reklamer for å fremstå som «billig, billigere, billigst». Hva med å se etter det som er satt ned i pris som ligger i tilrettelagte kjøleskap/disker? Der kan man spare en del. Se heller også godt etter på vareutvalget, å se hva er det som har forskjeller i pris og at varene er så å si like? Der er det noen kroner å hente inn.

Gi deg god tid når du handler og ikke haste inn eller ut igjen med matvarer i posen (enten den er en som butikken har, eller du syr en selv), eller tar med fra butikken for å slippe å kjøpe en ny eller flere. Det skal en god økonomisk rygg til i dag for å klare å spare selv i matbudsjettet sitt. Hold hodet kaldt, let, og så kan du handle/legge i kurven/handlevognen. Det kan også være lønnsomt å handle stort når man først ert i farta. Planlegg uke-menyen på mat, se deg godt om og tvi, tvi, god handel.

Ellinor Nerbø